Negrescu: Consiliul European poate să discute despre aderarea României la spaţiul Schengen

Consiliul European poate să discute despre aderarea României la spaţiul Schengen la solicitarea ţării noastre, cu acordul Preşedintelui Consiliului European şi a Preşedinţiei Consiliului UE, a afirmat duminică europarlamentarul Victor Negrescu.

850 afișări
Imaginea articolului Negrescu: Consiliul European poate să discute despre aderarea României la spaţiul Schengen

Negrescu: Consiliul European poate să discute despre aderarea României la spaţiul Schengen

„Consiliul European oferă Uniunii, conform articolul 15 din TFUE, impulsurile necesare dezvoltării acesteia şi îi defineşte orientările şi priorităţile politice generale. La nivelul acestei instituţii se poate evidenţia faptul că veto-ul dreptei din Austria şi a celor de centru-dreapta din Olanda pune în pericol unitatea şi solidaritatea europeană a statelor membre, atât de necesare având în vedere crizele pe care le traversăm şi războiul ilegal declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

El spune că marţi este o zi cheie în acest sens.

„În contextul în care Consiliul European este un for în care deciziile se iau consensual, putem pune presiune pe Cancelarul austriac, să subliniem faptul că prin decizia sa a izolat Austria şi, totodată, să solicităm convocarea unui Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne extraordinar, aşa cum a propus Preşedinţia cehă la Consiliul UE, sau să obţinem un calendar ferm de aderare pentru anul viitor. Marţi este o zi cheie în acest sens, nu doar pentru că vom avea o dezbatere în plenul Parlamentului European, ci şi pentru faptul că are loc Consiliul Afaceri Generale în cadrul căruia se setează, conform articolul 2 din Regulamentul de procedură al Consiliului European, ordinea de zi pentru Consiliul European ce va avea loc joi 15 decembrie”, a adăugat Victor Negrescu.

El crede că ar fi greşit ca România să nu menţină subiectul pe agenda europeană: „Evident, fără populisme sau acţiuni extreme, ci cu profesionalism şi cu demersuri instituţionale în acord cu regulamentele europene, pentru a arăta, încă o dată, că România este un membru responsabil al Uniunii Europene şi poate asigura securitatea şi dezvoltarea acesteia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici