Iohannis: Contingentul portughez din Caracal contribuie la consolidarea posturii NATO

Contingentul portughez din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, aflat la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord şi de ceilalţi aliaţi, are o contribuţie importantă la consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, susţine preşedintele Klaus Iohannis.

222 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Contingentul portughez din Caracal contribuie la consolidarea posturii NATO

Iohannis: Contingentul portughez din Caracal contribuie la consolidarea posturii NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a spun că prezenţa militarilor portughezi în ţara noastră are o însemnătate deosebită şi este expresia relaţiilor foarte bune de cooperare dintre România şi Portugalia.

„Contingentul militar portughez din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, aflat aici, la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord şi de ceilalţi aliaţi, are o contribuţie importantă la consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic şi la întărirea apărării şi securităţii României şi a cetăţenilor noştri. Invadarea Ucrainei de către Rusia a evidenţiat, o dată în plus, capacitatea NATO şi a Aliaţilor de a acţiona ferm, solidar şi coerent atât în sprijinul poporului ucrainean, pentru a diminua efectele severe ale războiului, cât şi pentru întărirea şi reasigurarea Aliaţilor de pe Flancul Estic”, a spus Iohannis, la Caracal, unde, preşedintele Portugaliei Marcelo Rebelo de Sousa a vizitat Batalionul 1 Instrucţie ,,Olt”.

Şeful statului le-a spus militarilor că activitatea lor constituie o componentă importantă în cadrul demersurilor de întărire a apărării în Europa şi în România.

„Poporul român vă mulţumeşte pentru efortul dumneavoastră”, a adăugat Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici