China şi Hong Kong reiau legătura feroviară de mare viteză după trei ani de restricţii COVID

Serviciile feroviare de mare viteză între Hong Kong şi China continentală au fost reluate duminică pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID-19. Reluarea legăturii a fost posibilă după ce China a eliminat restricţiile de călătorie din timpul pandemiei.

248 afișări
Imaginea articolului China şi Hong Kong reiau legătura feroviară de mare viteză după trei ani de restricţii COVID

China şi Hong Kong reiau legătura feroviară de mare viteză după trei ani de restricţii COVID

Operaţiunile la staţia West Kowloon au decurs fără probleme, la deschidere fiind înregistrat un flux de aproximativ 1.400 de pasageri, a declarat Cheung Chi-keung, şeful operaţiunilor transfrontaliere ale operatorului MTR Corp, potrivit Reuters. Biletele pentru aproape toate trenurile au fost epuizate duminică.

La început, redeschiderea vizează doar călătoriile pe distanţe scurte, a declarat preşedintele MTR, Rex Auyeung. Secretarul pentru transporturi din Hong Kong, Lam Sai-hung, a spus că nu ştie când vor fi reluate călătoriile pe distanţe lungi.

Redeschiderea are loc pe fondul unui val masiv de infecţii la nivel naţional şi la o zi după ce autorităţile au declarat că aproape 60 000 de persoane cu COVID au murit în spital. În ciuda pericolului, unii pasageri s-au bucurat că linia ferată a fost deschisă.

„Reluarea trenului de mare viteză este foarte convenabilă pentru noi, ne aduce mai aproape de casă", a declarat Mang Lee, în vârstă de 33 de ani.

Numărul călătorilor va creşte înainte de sărbătorile din China care vor începe pe 21 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici