Inundaţii în California. Zeci de milioane de locuitori sunt în pericol

Aproximativ 25 de milioane de locuitori din California se află în zone vizate de o alertă de inundaţii în acest weekend, potrivit BBC.

888 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în California. Zeci de milioane de locuitori sunt în pericol

Inundaţii în California. Zeci de milioane de locuitori sunt în pericol

Mai multe cursuri de apă au ieşit din matcă şi cel puţin 19 persoane au murit. De asemenea, mii de oameni au fost sfătuiţi să îşi evacueze locuinţele.

În Montecito, un oraş situat la 135 km nord-vest de Los Angeles, localnicii spun că furtuna le agravează traumele. În 2018, o alunecare de teren a ucis 23 de persoane şi mulţi se tem că s-ar putea întâmpla din nou.

Alunecările de teren declanşate de furtuni au avariat drumurile, iar autorităţile şi echipe de voluntari sapă şanţuri de apărare şi fac ziduri din saci cu nisip.

În nordul Californiei, podgoriile sunt sub ape şi mai multe obiective istorice şi turistice au fost afectate.

Kimberley Rain Miner, cercetător în domeniul climei de la NASA, a declarat că provocarea pe care o reprezintă furtunile uriaşe venite una după alta, este că solul este plin şi nu mai poate absorbi alte cantităţi de apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici