Austria nu cedează: Nehammer anunţă că îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României

Austria îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României până când situaţa se va schimba fundamental, a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.

12756 afișări
Imaginea articolului Austria nu cedează: Nehammer anunţă că îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României

Austria nu cedează: Nehammer anunţă că îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României

"Veto-ul Austriei la Schengen rămâne în vigoare până când situaţia se va schimba substanţial", a declarat cancelarul federal Karl Nehammer, care luni va vizita frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, un punct prin care mulţi migranţi ilegali intră în Uniunea Europeană pentru a-şi continua călătoria spre Europa de Vest.

Nehammer a susţinut că "atâta timp cât spaţiul Schengen nu funcţionează", acesta nu poate fi extins în continuare, relatează APA.

Politicianul a cerut Comisiei Europene să acorde "sprijin deplin" României şi Bulgariei în consolidarea frontierelor externe ale UE.

"Bulgaria trebuie să fie în măsură să stabilească o protecţie a frontierelor la fel de puternică precum cea din Grecia. În acest scop, fondurile necesare trebuie să fie puse la dispoziţie din bugetul UE", a spus el.

Atât România, cât şi Bulgaria au fost excluse din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor şi persoanelor la reuniunea miniştrilor de interne ai UE de la Bruxelles din 8 decembrie, din cauza veto-urilor exprimate de Austria şi Olanda.

Croaţia a fost admisă, deoarece candidatura sa a fost aprobată de toate ţările membre, conform EFE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
austria,
românia,
veto

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici