Papa Francisc: "Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte"

"Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte", spune Papa Francisc. Suveranul Pontif glumeşte apoi pe seama sănătăţii sale: "Pentru vârsta mea, sunt normal”.

1429 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: "Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte"

Hepta/ Wikipedia Commons

Papa Francisc, într-un interviu acordat Associated Press, a dat asigurări cu privire la starea sa fizică şi a infirmat zvonurile privind o recidivă. Cu toate acestea, Suveranul Pontif a dezvăluit că diverticuloza, pentru care a fost operat de urgenţă în iulie 2021, a "revenit".

În ceea ce priveşte durerea de la genunchi, mica fractură osoasă cauzată de o căzătură s-a vindecat din fericire fără intervenţie chirurgicală, după ce a fost supus unei terapii extinse cu laser: "S-ar putea să mor mâine, dar este sub control. Sunt sănătos".

De asemenea, el a informat că nu a luat niciodată în considerare emiterea unor reguli care să reglementeze viitoarele demisii papale şi că intenţionează să continue cât mai mult timp posibil ca episcop al Romei: "Am o stare de sănătate bună. Pentru vârsta mea, sunt normal”.

În interviul acordat agenţiei americane au fost abordate mai multe subiecte, printre care şi problema homosexualităţii.

Papa Francisc a criticat legile statelor care incriminează homosexualitatea, numindu-le "nedrepte" şi afirmând că Dumnezeu îşi iubeşte toţi copiii aşa cum sunt. El a făcut apoi apel la episcopii catolici să primească persoanele LGBTQ în biserică: "A fi homosexual nu este o crimă".

În ce priveşte episcopii, a adăugat el, poate că aceştia ar avea nevoie de un proces de schimbare pentru a recunoaşte demnitatea tuturor: "Aceşti episcopi trebuie să facă un proces de convertire şi să folosească tandreţea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

În ajunul celor 10 ani de pontificat, Papa şi-a analizat slăbiciunile: alegerea sa a fost întâmpinată cu un sentiment de "surpriză" pentru un Papă sud-american, apoi a venit disconfortul "când au început să-mi vadă defectele şi nu le-au plăcut", a spus el. "Singurul lucru pe care îl cer este să mi le spună în faţă, pentru că aşa creştem cu toţii, nu?". Francisc l-a lăudat pe Benedict ca fiind un "gentleman" şi a spus despre moartea sa: "Am pierdut un tată", "pentru mine a fost o siguranţă", "am pierdut un bun tovarăş".

Papa Francisc a precizat că nu condamnă criticile care au apărut în ultimele săptămâni, inclusiv cartea cardinalului Gerhard Mueller ("In Buona Fede").

"Dumneavoastră preferaţi ca ei să nu critice, de dragul liniştii, dar eu prefer ca ei să critice, pentru că asta înseamnă că există libertate de exprimare. Dacă nu, ar fi o dictatură la distanţă, cum o numesc eu, în care există împăratul şi nimeni nu-i poate spune nimic. Nu, lăsaţi-i să vorbească deoarece critica te ajută să creşti şi să îmbunătăţeşti lucrurile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici