Giganţii tehnologici şi-au dat mâna, ca să-i găsească pe supravieţuitorii cutremurului

Marile nume din tehnologie se mobilizează folosind funcţii specifice.

6548 afișări
Imaginea articolului Giganţii tehnologici şi-au dat mâna, ca să-i găsească pe supravieţuitorii cutremurului

Giganţii tehnologici şi-au dat mâna, ca să-i găsească pe supraviţuitorii cutremurului

Marile nume din tehnologie, inclusiv Apple şi Google, se mobilizează pentru cutremurul care a lovit Turcia şi Siria. Pe Twitter, directorii executivi ai celor două companii, Tim Cook şi Sundar Pichai, şi-au exprimat condoleanţe pentru victime şi şi-au oferit sprijinul.

Google a activat funcţia Sos Alert, care trimite informaţii de urgenţă celor afectaţi. Pichai a adăugat că Google şi angajaţii săi vor lucra pentru a-i sprijini oamenii din ţările afectate.

Donaţie de la Apple

La rândul său, CEO-ul Apple, Tim Cook, a confirmat o donaţie din partea companiei: „Trimitem gândurile şi condoleanţe oamenilor din Turcia, Siria şi oricui este afectat de cutremure devastatoare. Apple va face o donaţie în favoarea salvării şi lucrări de recuperare”.

Lansată în 2017 ca parte integrantă a motorului de căutare şi a Hărţilor, funcţia Google Sos Alert permite primirea de actualizări în timp real de la autorităţile locale, numere de telefon de urgenţă şi traduceri ale celor mai utile fraze din limba ţării în care este folosită.

În funcţie de locaţie, utilizatorul poate primi notificări pe smartphone pentru a fi conştient de ceea ce se întâmplă în jur. În cadrul hărţilor este afişată şi Sos Alert, remarcată printr-o pictogramă specifică şi un card pe care să faceţi clic, cu informaţii precum posibile închideri de drumuri, trafic şi timpii de călătorie pentru a ajunge la locuri sigure.

Primele imagini prin satelit achiziţionate

Primele imagini din satelit ale zonelor cele mai afectate de cutremurul care a lovit ieri Turcia şi Siria au fost achiziţionate şi vor fi disponibile în câteva ore, după activităţile de prelucrare

 Acestea se referă la 20 de zone de interes, adică multe dintre principalele oraşe afectate de cutremur. Compania italiană Egeos, care coordonează din 2012 serviciul european Copernicus Rapid Mapping, conceput pentru a pune la dispoziţie rapid imagini din satelit în caz de dezastre sau situaţii de urgenţă, a anunţat că sateliţii achiziţionează în prezent primele imagini, dar calitatea lor depinde de condiţiile meteo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici