Antony Blinken a avut o scurtă întrevedere cu Serghei Lavrov la reuniunea G20

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a avut o scurtă întrevedere, joi, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la reuniunea Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20), desfăşurată în oraşul indian New Delhi.

939 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken a avut o scurtă întrevedere cu Serghei Lavrov la reuniunea G20

Întâlnirea lui Antony Blinken cu Serghei Lavrov a fost neprogramată şi a intervenit după ce ministrul rus de Externe a denunţat, la reuniunea G20 din New Delhi, apelurile Occidentului de oprire a invaziei în Ucraina. Lavrov a acuzat naţiunile occidentale de "şantaj şi ameninţări" la adresa Rusiei, potrivit cotidianului The New York Times.

Un oficial american de rang înalt a declarat, potrivit agenţiei The Associated Press, că Antony Blinken i-a transmis lui Serghei Lavrov că Statele Unite vor menţine cât va fi necesar asistenţa pentru Ucraina şi i-a cerut să revină asupra deciziei de suspendare a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START). O altă temă s-a referit la eforturile Washingtonului de eliberare a lui Paul Whelan, cetăţean american, canadian, britanic şi irlandez, fost membru al Infanteriei Marine din SUA, arestat în Rusia din decembrie 2018 şi condamnat în 2020 la 16 ani de închisoare pentru spionaj.

"Antony Blinken a vrut să îi transmită un mesaj direct omologului său rus", a declarat un alt oficial american, precizând că întâlnirea a durat aproximativ zece minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici