Bucureşti: Primăria anunţă că va elimina cablurile de pe stâlpii din cinci sectoare

Primarul capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat o dispoziţie privind eliminarea echipamentelor şi a cablurilor montate pe stâlpi de pe mai multe artere din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5.

1890 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Primăria anunţă că va elimina cablurile de pe stâlpii din cinci sectoare

Este vorba despre cabluri, fire şi echipamente pentru comunicaţii electronice cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureştiului.

„Printre străzile şi bulevardele pe care se va acţiona amintesc bd. Alexandru Ioan Cuza, str. Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei str. Frumoasă (din sectorul 1), bd. Ghica Tei, str. Ion Luca Caragiale, str. Vasile Lascăr sau str. Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din sectorul 3, str. Mitropolit Filaret şi şos. Berceni - sectorul 4 şi strada Fabrica de Chibrituri din sectorul 5”, a anunţat Nicuşor Dan pe Facebook.

Cablurile şi echipamentele vor fi dezafectate de către administratorii sau proprietarii stâlpilor, sub coordonarea angajaţilor Primăriei şi a Poliţiei Locale. În paralel, Primăria Generală continuă implementarea proiectului Netcity prin care se realizează „canalizaţii subterane de comunicaţii electronice, prin intermediul căreia operatorii pot furniza servicii către clienţi”.

Lucrările au început în anul 2009 şi până în prezent s-au finalizat 2.072 km de legături subterane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici