Avertisment OMS: Cazurile de Covid s-au triplat şi spitalizările s-au dublat în Europa

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că numărul cazurilor de coronavirus s-a triplat în Europa în ultimele şase săptămâni, reprezentând aproape jumătate din totalul infecţiilor la nivel mondial.
  • Ratele de spitalizare s-au dublat, de asemenea, deşi numărul internărilor la terapie intensivă a rămas scăzut.
623 afișări
Imaginea articolului Avertisment OMS: Cazurile de Covid s-au triplat şi spitalizările s-au dublat în Europa

Într-o declaraţie de marţi, directorul OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, a descris COVID-19 ca fiind "o boală urâtă şi potenţial mortală" pe care oamenii nu ar trebui să o subestimeze. El a spus că rudele super-infecţioase ale variantei omicron au condus noi valuri de boală pe continent şi că infecţiile repetate ar putea duce la un COVID lung, potrivit AP.

OMS a declarat că cele 53 de ţări din regiunea europeană a organizaţiei, care se întinde până în Asia Centrală, au raportat aproape 3 milioane de noi infecţii cu coronavirus săptămâna trecută şi că virusul ucide aproximativ 3.000 de persoane în fiecare săptămână. La nivel mondial, cazurile de COVID-19 au crescut în ultimele cinci săptămâni, chiar dacă ţările au redus numărul de teste.

"Odată cu creşterea numărului de cazuri, asistăm şi la o creştere a numărului de spitalizări, care va creşte şi mai mult în lunile de toamnă şi de iarnă", a declarat Kluge. "Această prognoză reprezintă o provocare uriaşă pentru forţa de muncă din domeniul sănătăţii din fiecare ţară, care se află deja sub o presiune enormă, confruntându-se cu crize neîncetate din 2020" a adăugat directorul regional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici