Fuga de COVID-19 şi problemele de sănătate care pot să apară între patru pereţi. Ce se întâmplă cu corpul tău în izolare?

  • Restricţiile impuse din cauza pandemiei au făcut oamenii să stea mai mult în casă
  • Viaţa în izolare creează probleme de sănătate în timp
  • Inima, plămânii şi muşchii sunt afectaţi de statul prea mult în casă
1983 afișări
Imaginea articolului Fuga de COVID-19 şi problemele de sănătate care pot să apară între patru pereţi. Ce se întâmplă cu corpul tău în izolare?

FOTO: Profimedia

Restricţiile te fac să stai prea mult în casă? Te feresc de Covid, dar statul în casă creează alte probleme. Uite ce pot face 6 luni de stat în casă şi sedentarism. Pe lângă îngrăşat, începi să pierzi masă musculară, iar inima şi plămânii tăi devin mai slabi. Pentru că dacă nu faci exerciţii, nu îţi creşte ritmul cardiac. Şi când inima ta nu pompează la fel de tare, devine mai slabă. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu plămânii tăi când sunt inactivi.  

Dr. Panagis Galiatsatos, pneumolog de la Centrul Medical Johns Hopkins Bayview a spus că mulţi dintre pacienţii săi au simţit că funcţia lor de respiraţie se deteriorează deoarece nu mai sunt condiţionaţi să facă mişcare. În plus, viaţa în izolare îţi afectează şi somnul şi postura. Aşa că, dacă stai acasă, e timpul să-ţi pui sănătatea fizică şi mentală pe primul loc ca să treci cu bine peste această perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici