Mecanismul de Protecţie Civilă, activat pentru a accesa medicamente pentru variola maimuţei - document

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente pentru tratarea variolei maimuţei.

176 afișări
Imaginea articolului Mecanismul de Protecţie Civilă, activat pentru a accesa medicamente pentru variola maimuţei - document

Mecanismul de Protecţie Civilă, activat pentru a accesa medicamente pentru variola maimuţei

CNSU arată că solicită asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei.

Urmare a aprobării acestei hotărâri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecţie Civilă pentru a identifica posibilităţi de sprijin.

Şedinţa CNSU a avut loc ca urmare a adresei transmise de Ministerul Sănătăţii şi în contextul declarării de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în data de 23 iulie 2022, a focarului de variola maimuţei ca urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

Ministerul Sănătăţii transmite că a luat decizia de a declanşa Mecanismul European de protecţie civilă pentru asigurarea tratamentului pacienţilor diagnosticaţi cu variola maimuţei.

„Comisia Europeană a informat statele membre că sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infecţia cu variola maimuţei. Iar ţările membre pot accesa aceste tratamente prin mecanismul european de protecţie civilă. Pentru a beneficia de tratament, Ministerul Sănătăţii a solicitat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă activarea acestui mecanism european pentru aproximativ 150 de persoane”, transmite MS.

Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu variola maimuţei 40 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici