Motivele pentru care unor bărbaţi nu le poate creşte barbă deasă. Specialiştii dărâmă miturile

Experţii în dermatologie au prezentat motivele ştiinţifice pentru care unii bărbaţi nu au o barbă deasă şi dărâmă unul dintre miturile cel mai des întâlnite despre acest subiect, relatează Business Insider.

4673 afișări
Imaginea articolului Motivele pentru care unor bărbaţi nu le poate creşte barbă deasă. Specialiştii dărâmă miturile

sursa FOTO: Hepta

Experţii în dermatologie au prezentat cauzele care determină ca anumitor bărbaţi să le crească mai puţin păr facial decât altora, iar printre acestea se numără factorul genetic şi cel hormonal, relatează Business Insider.

La nivelul firului de păr, testosteronul este transformat într-un compus chimic mai potent, care se numeşte dihidrotestosteron. Unii foliculi au receptori care sunt foarte sensibili la dihidrotestosteron, iar acest fapt stimulează creşterea părului. 

Bărbaţii care au o moştenire genetică bună în ceea ce priveşte creşterea părului au foliculi care reacţionează mult mai uşor la dihidrotestosteron.

Totodată, specialiştii dezmint şi cel mai mare mit în ceea ce priveşte bărbaţii care nu pot creşte o barbă deasă şi anume că aceştia ar avea un nivel scăzut al testosteronului. 

Ei susţin că din punct de vedere ştiinţific bărbaţii care sunt predispuşi genetic să aibă mai puţin păr facial au un nivel al testorenonului normal. 

De asemnea experţii în dermatologie atrag atenţia asupra unui alt mit, şi anume că procedura de radere a bărbii ar stimula părul să crească mai des. Acest fapt nu este posibil, întrucât factorii care stimulează creşterea părului facial se află în structura genetică a individului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici