Pilula contraceptivă face 60 de ani. Şi nu e numai pentru femei!

  • Anul acesta se fac 60 de ani de la apariţia pilulei contraceptive
  • Este cea mai frecventă formă de control a sarcinii
  • Metoda are o eficienţă de 99% în prevenirea sarcinii
  • Există metode contraceptive şi pentru bărbaţi
1759 afișări
Imaginea articolului Pilula contraceptivă face 60 de ani. Şi nu e numai pentru femei!

Sursa FOTO: Profimedia

Ştiai că anul acesta se fac 60 de ani de când a fost inventată pilula contraceptivă? Au gândit-o doi medici americani, Abraham Stone şi dr. Gregory Pincus. Ei au testat pe sute de femei din Brooklin, Massachusetts, Puerto Rico şi Haiti steroizi sub formă de pilule. Asta s-a întâmplat în 1956.

Patru ani mai târziu însă, pilulele au primit un nume: Enovid, şi au fost aprobate de Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA. 100% eficienţă.

Apariţia acestei metode le-a oferit femeilor posibilitatea de a controla sarcinile nedorite sau de a decide perioada în care vor ca familia să li se mărească.

Acum, sunt numeroase metode contraceptive pe piaţă. În rândul femeilor, pastilele sunt cele mai folosite. Există metode contraceptive şi pentru bărbaţi, printre care prezervativele şi chiar anumite pastile.

Deşi majoritatea sunt la îndemâna oricui, experţii îţi recomandă să ceri întâi sfatul medicului. De ce? Pentru că există contraindicaţii şi efecte secundare. Dacă ai tensiunea crescută, fumezi peste 15 ţigări pe zi şi ai peste 35 de ani, te afli în categoria persoanelor cărora nu le este indicată această metodă. Nu te speria dacă te va durea capul, vei fi puţin ameţită, sau îţi va fi greaţă pentru că acestea sunt cele mai frecvente efecte secundare.

„Putem folosi şi pilule contraceptive. Unii bărbaţi nu folosesc, nu sunt de acord a folosi pilule contraceptive deoarece le poate scădea libidoul şi, uneori, partenerele nu au încredere dacă bărbaţii au folosit sau nu această metodă de contracepţie. Ultimele studii arată că din 12.000 de paciente gravide, 7.000 au decis să întrerupă sarcina pentru că educaţia sexuală şi contraceptivă la noi în ţară nu este suficient promovată” spune Dr. Mihaela Roşoga, medic specialist obstetrică ginecologie. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici