Rutina de dimineaţă a unui cercetător anti-îmbătrânire care şi-a redus vârsta biologică cu 10 ani

Un cercetător al longevităţii, în vârstă de 53 de ani, dezvăluie rutina sa de dimineaţă, despre care susţine că i-a redus "vârsta biologică" cu 10 ani.

20075 afișări
Imaginea articolului Rutina de dimineaţă a unui cercetător anti-îmbătrânire care şi-a redus vârsta biologică cu 10 ani

Sinclair foloseşte paste de dinţi "non-toxice"

Rutina matinală a lui Sinclair se concentrează pe sănătatea orală şi include mai multe etape. El începe cu clătirea gurii cu ulei de nucă de cocos timp de aproximativ 20 de minute. Acest obicei, numit „oil pulling”, susţine că poate îmbunătăţi microbiomul bucal, îndepărta bacteriile şi placa bacteriană.

Apă caldă cu lămâie este următorul pas în rutina sa. Acest obicei este promovat ca având beneficii pentru ten şi ca fiind un "detoxifiant" al organismului, cu toate că nu există dovezi ştiinţifice solide care să susţină aceste afirmaţii.

Sinclair subliniază apoi, pentru Insider, importanţa folosirii unei paste de dinţi "non-toxice", dar nu oferă detalii specifice despre produsul pe care îl foloseşte. Pastele de dinţi "non-toxice" sau naturale sunt fabricate cu ingrediente naturale şi nu conţin îndulcitori artificiali, coloranţi, substanţe chimice şi fluor, potrivit Health. În timp ce fluorul poate cauza probleme atunci când este consumat în cantităţi mari (mult mai mult decât cel conţinut în pasta de dinţi), ADA recomandă utilizarea pastei de dinţi care conţine fluor, deoarece ajută la combaterea cariilor, la întărirea smalţului şi la prevenirea cariilor dentare.

În continuare, cercetătorul consumă iaurt cu polifenoli, inclusiv resveratrol, despre care se crede că are beneficii pentru sănătate, cum ar fi proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene. Cu toate acestea, eficacitatea resveratrolului în prelungirea duratei de viaţă la oameni este încă subiect de dezbatere în comunitatea ştiinţifică.

Sinclair menţionează că, de obicei, nu mănâncă până la cină, deoarece practică postul intermitent. În timpul zilei, el consumă apă şi ceai verde matcha, bogat în polifenoli sănătoşi.

În ceea ce priveşte activitatea fizică, Sinclair preferă să lucreze la un birou în picioare, pentru a evita statul prelungit în poziţie aşezată. Statul în picioare poate ajuta la arderea caloriilor şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

"Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu sau mai mult, până la un punct în care se preconizează că voi trăi cu cel puţin un deceniu mai mult decât aş fi trăit dacă nu aş fi făcut nimic", spunea el pentru Insider.

În timp ce termenul "vârstă biologică" este un concept oarecum neclar, unii oameni de ştiinţă susţin că "vârsta biologică" a unei persoane poate fi diferită de vârsta cronologică sau de numărul de ani pe care i-a trăit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cercetător,
rutina,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici