Simptomul din corp care anunţă apariţia demenţei. Ce au descoperit cercetătorii

  • Cercetătorii de la Universitatea din Paris au găsit o asociere între demenţă şi durerea din corp.
  • Sunt câţiva factori predictivi deja cunoscuţi, la care se adaugă unul nou: durerea acută care poate fi resimţită în corp cu 16 ani înainte de diagnosticarea demenţei.
199148 afișări
Imaginea articolului Simptomul din corp care anunţă apariţia demenţei. Ce au descoperit cercetătorii
Primul studiu care analizează legătura dintre durere şi demenţă se întinde pe 27 de ani şi arată că durerea este corelată cu demenţa, dar este şi un simptom al acesteia. 
 
„Aât durerea cronică, cât şi demenţa provoacă schimbări în creier care pot afecta sănătatea acestuia”, spun experţii. 
 
Mulţi oameni care au demenţă suferă şi de durere cronică, dar este neclar încă dacă durerea cronică este cea care cauzează sau declanşează demenţa, este un simptom al acesteia sau este doar o asociere între cele două. 
 
Experţii au măsurat durerea în diverşi parametri: intensitate şi interferenţa cu viaţa de zi cu zi (cât de mult îi afectează în activităţile zilnice).
 
Oamenii care suferă de durere cronică tind să fie diagnosticaţi cu demenţă în circa 3 ani. 
 
„Rezultatele arată că durerea cronică este un simptom precoce care anunţă boala, nu o cauză a demenţei”, conchid autorii studiului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici