Vaccinul împotriva Chlamydiei, promiţător într-un studiu preliminar

  • Rezultate promiţătoare pentru un vaccin împotriva Chlamydiei, o infecţie cu transmitere sexuală (ITS) extrem de frecventă şi problematică.
  • În prezent, nu există vaccin pentru Chlamydia, o boală care afectează milioane de oameni anual.
350 afișări
Imaginea articolului Vaccinul împotriva Chlamydiei, promiţător într-un studiu preliminar

Vaccinul experimental s-a dovedit a fi sigur şi a indus un răspuns imunitar la participanţii la studiu.

Studiul a inclus bărbaţi şi femei sănătoşi cu vârste cuprinse între 26 de ani, care nu aveau Chlamydia.

Au fost testate diferite doze de vaccin, administrate în trei zile diferite, pe o perioadă de aproape patru luni, potrivit NBC News.

Chlamydia rămâne una dintre cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei, a declarat Dr. Jay Varma, profesor de ştiinţe ale sănătăţii populaţiei la Weill Cornell Medicine din New York.

Bacteria poate provoca, de asemenea, o infecţie oculară responsabilă de pierderea vederii la 1,9 milioane de persoane din întreaga lume.

Cercetătorii planifică un studiu mai amplu de fază 2 pentru a evalua eficacitatea vaccinului.

Se speră ca vaccinul să protejeze împotriva infecţiei atât la nivelul sistemului reproducător, cât şi la nivelul ochilor.

Vaccinul ar putea fi administrat atât prin injecţie, cât şi prin picături pentru ochi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
chlamydia,
vaccin,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici