20 de răniţi într-un accident rutier produs în Hunedoara. Printre victime, numeroşi fotbalişti. Poliţiştii verifică de ce sportivii erau transportaţi cu un microbuz şcolar. FOTO

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a afirmat, pentru MEDIAFAX, că bilanţul accidentului în care a fost implicat un microbuz care transporta jucătorii echipei Aurul Certej, din liga a 4-a, este de 20 de răniţi.

24188 afișări
Imaginea articolului 20 de răniţi într-un accident rutier produs în Hunedoara. Printre victime, numeroşi fotbalişti. Poliţiştii verifică de ce sportivii erau transportaţi cu un microbuz şcolar. FOTO

20 de răniţi într-un accident rutier produs în Hunedoara. Printre victime, numeroşi fotbalişti. Poliţiştii verifică de ce sportivii erau transportaţi cu un microbuz şcolar

"Cifra totală este de 20 de persoane rănite, dintre care doi minori. Şapte sunt la spitalul din Hunedoara şi 13 la spitalul din Deva. Unul dintre accidentaţi este foarte grav şi urmează să fie transportat cu elicopterul la Timişoara, dacă starea îi permite. Aproximativ 10 persoane nu au risc vital. Unii poate au vreo leziune, alţii fracturi, dar nu sunt într-un risc vital", a declarat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX.

Un microbuz în care se aflau mai mulţi fotbalişti şi antrenorii lor, aflat în drum către un meci, s-a ciocnit, duminică, cu o dubă de transport marfă.

 

Poliţia face anchetă în cazul accidentului din Hunedoara

Bilanţul accidentului de la Veţel, judeţul Hunedoara, a ajuns la 20 de persoane spitalizate, iar poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili de ce fotbaliştii de la Aurul Certej erau transportaţi cu un microbuz şcolar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, sâmbătă, că au fost începute verificările legate de deplasarea fotbaliştilor de la Aurul Certej cu un microbuz destinat transportului elevilor.

Din microbuzul destinat transportului elevilor, 19 persoane au suferit diferite contuzii şi traumatisme, în urma coliziunii cu o dubă de transport marfă, pe raza localităţii Veţel.

”Politiştii verifică şi legalitatea transportului fotbaliştilor implicaţi în accidentul de pe DN7. Fotbaliştii erau de la echipa Aurul Certej”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Medicul Călin Dumitrecu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, a declarat că 15 victime au fost transportate la spitalul din Deva şi cinci la cel din Hunedoara.

Potrivit medicilor, şoferul încarcerat de pe duba de transport marfă a suferit multiple traumatisme craniene, dar şi fracturi ale membrelor superioare şi inferioare.

Deşi a ajuns elicopterul SMURD în judeţul Hunedoara, ca urmare a acţionării planului roşu de intervenţii în urma accidentului de pe DN7, bărbatul nu va fi transportat la Timişioara, acesta urmând să primească îngrijiri medicale la Spitalul din Deva.

Ca urmare a accidentului, inspectorul şef al ISU Hunedoara, Viorel Demean, a declanşat planul roşu de intervenţie, la nivelul judeţului Hunedoara fiind comasate, în zona producerii accidentului, patru ambulanţe SMURD tip B2, cinci ambulanţe SAJ, două tip C2 şi trei tip B2, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială mixtă şi mai multe autospeciale de primă intervenţie. La locul accidentului a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

”În prima instanţă au fost preluate 16 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 58 ani, care au fost transportate la unităţile de primiri urgenţe a spitalelor din Deva şi Hunedoara. Majoritatea prezentau traumatisme craniene şi ale membrelor superioare şi inferioare, dar erau conştienţi şi cooperanţi. O singură victimă a fost extrasă din autoturismul de transport marfă cu ajutorul echipajului de descarcerare. Ulterior, alte patru persoane au fost transportate la unitatea de primiri urgenţe pentru a fi investigate medical şi a se exclude orice suspiciune de producere a unui traumatism”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Din cauza accidentului, circulaţia pe DN7 a fost blocată aproximativ două ore pe ambele sensuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici