Accident în Vâlcea: O fată de 19 ani a murit, iar alţi trei tineri au fost grav răniţi

O fată de 19 ani a murit, în timp ce alţi trei tineri au fost grav răniţi, sâmbătă noapte, la Horezu (Vâlcea), după ce maşina în care se aflau a ieşit de pe şosea, a lovit doi copaci şi s-a răsturnat, iar la locul accidentului a fost rănit şi asistentul de pe o ambulanţă venită să preia victimele.

1967 afișări
Imaginea articolului Accident în Vâlcea: O fată de 19 ani a murit, iar alţi trei tineri au fost grav răniţi

Accident în Vâlcea: O fată de 19 ani a murit, iar alţi trei tineri au fost grav răniţi (Imagine: Cristi Vatavu/Arhiva Mediafax Foto)

În accident, care a avut loc în jurul orei 02.00, pe DN 67, în oraşul Horezu, a fost implicat un autoturism BMW condus de un tânăr de 20 de ani şi în care se mai aflau două fete de 16 şi 19 ani şi doi tineri de 20 de ani.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, în zona unei discoteci din localitate şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta, după care autoturismul a pătruns pe contrasens şi a ieşit apoi de pe şosea, unde a lovit doi pomi, răsturnându-se apoi într-un şanţ.

În urma accidentului şi-a pierdut viaţa fata de 19 ani. De asemenea, au fost grav răniţi şoferul, fata de 16 ani şi un alt tânăr, scăpând nevătămată o singură persoană din maşină.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi patru ambulanţe care i-au preluat pe răniţi, transportându-i la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, subcomisar Eusebiu Predonescu, la locul accidentului a fost rănit şi asistentul medical dintr-o ambulanţă venită să preia răniţii, după ce autosanitara, care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi în care se aflau două dintre victime, a lovit din spate un autoturism în momentul plecării spre spital.

Asistentul medical implicat în accident a suferit o fractură la un picior şi a fost internat şi el la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar la faţa locului a venit o altă ambulanţă pentru preluarea răniţilor.

Conform sursei citate, şoferul autoturismului BMW, Ion Popa, a fost verificat cu aparatul etilotest, care a stabilit o alcoolemie de 0,13 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Potrivit martorilor, maşina circula cu viteză excesivă, iar tinerii se întorceau de la o petrecere de Sfântul Ion, toţi fiind băuţi.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporala gravă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici