Aeroportul din Iaşi, închis din cauza vântului puternic, a redevenit operaţional. Traficul rutier, blocat în continuare pe 19 drumuri judeţene

Aeroportul din Iaşi a redevenit operaţional joi dimineaţă, după ce în cursul zilei de miercuri mai multe curse aeriene au fost anulate din cauza vântului puternic, în timp ce traficul rutier pe 19 drumuri judeţene este încă blocat.

163 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Iaşi, închis din cauza vântului puternic, a redevenit operaţional. Traficul rutier, blocat în continuare pe 19 drumuri judeţene

Aeroportul din Iaşi, închis din cauza vântului puternic, a redevenit operaţional. Traficul rutier, blocat în continuare pe 19 drumuri judeţene (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Potrivit directorului Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, activitatea a fost reluată joi dimineaţă, după ce începând de miercuri după-amiază nu s-a mai putut ateriza sau decola din cauza vântului puternic.

De asemenea, traficul rutier pe 19 drumuri judeţene din Iaşi este blocat, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului din ultimele 24 de ore, în timp ce pe celelalte drumuri din judeţ se circulă cu dificultate.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi, există blocaje pe drumurile Butea-Doljeşti, pe DJ 208 O, între Ciohorăni şi DE 85, Grozeşti-Bohotin, Oprişeni-Moreni, Oţeleni-Bira, Lespeti-Sireţel, Şipote-Vlădeni, Coarnele Caprei-Focuri, Belceşti-Cotnari, Belceşti-Erbiceni, Podu Iloaiei-Româneşti, Leţani-Bogonos, Leţcani-Cucuteni, Vânători-Lespezi, Vânători-Criveşti, Blăgeşti-Todireşti, Bivolari-Andrieşeni, Voineşti-Miroslava şi Movileni-Horleşti.

Utilajele DJADP Iaşi acţionează pe toate aceste drumuri, sperând să fie deblocate în cursul zilei.

În noaptea de miercuri spre joi, o ambulanţă cu şenile din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intervenit la Voineşti, pentru a aduce la Maternitatea din Iaşi o femeie care urma să nască.

Tot noaptea trecută, echipele de intervenţie au recuperat câteva zeci de persoane blocate în maşini, pe diverse sectoare de drumuri înzăpezite din judeţ.

"Dacă nu va mai ninge, cred că vom reuşi să deszăpezim până joi seară toate drumurile judeţene", a declarat Daniel Minciună, directorul DJADP Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Marius Pârciu, anunţa, miercuri, că toate drumurile judeţene din Iaşi sunt blocate din cauza ninsorii şi a viscolului puternic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici