Alegerea vicepreşedintelui CSM, amânată pentru săptămâna viitoare

Alegerea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amânată pentru săptămâna viitoare, şedinţa de vineri fiind suspendată din lipsă de cvorum, a anunţat noul preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală.

401 afișări
Imaginea articolului Alegerea vicepreşedintelui CSM, amânată pentru săptămâna viitoare

Alegerea vicepreşedintelui CSM, amânată pentru săptămâna viitoare (Imagine: Andreea Alexandra/Mediafax Foto)

Hăineală a mai spus că pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului au fost depuse două candidaturi, de către judecătorii Alina Ghica şi Cristi Dănileţ.

Şedinţa de vineri a fost amânată după ce plenul CSM a respins solicitarea de revocare a hotărârii prin care Oana Schmidt Hăineală a fost învestită ca preşedinte al Consiliului.

Cererea a fost respinsă cu 11 voturi "împotrivă" şi şapte "pentru".

Solicitarea de revocare a învestirii Oanei Hăineală ca şef al CSM fusese formulată de către secţia pentru judecători a CSM.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a afirmat că s-a produs un evident un blocaj instituţional, motiv pentru care trebuie reluată întreaga procedură.

În acest context, judecătorul Cristi Dănileţ a anunţat că îşi depune candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit.

Dănileţ a declarat că îşi asumă proiectul Oanei Schmidt Hăineală - cea care a ocupat, până vineri, funcţia de vicepreşedinte.

Anterior, procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, în şedinţa de vineri a Plenului CSM, preşedinte al Consiliului, după care candidatura judecătoarei Alina Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte nu a întrunit numărul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasă.

Hăineală a fost aleasă cu zece voturi, în timp ce contracandidatul ei, judecătorul Mircea Aron, a fost votat de opt membri CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici