Video Alertă în Ploieşti: cuiburi cu zeci de mii de albine pe Palatul Culturii, mutate de pompieri, cu ajutorul apicultorilor

Două cuiburi de albine, formate pe Palatul Culturii din Ploieşti, au fost mutate luni de pompieri, care au cerut sprijinul apicultorilor, insectele putând pune în pericol viaţa trecătorilor şi a angajaţilor. Într-un singur cuib erau 40.000 de insecte.

799 afișări

Angajaţii clădirii din centrul Ploieştiului, în care funcţionează Palatul Culturii, Curtea de Apel Ploieşti şi Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii, au fost cei care au chemat în sprijin pompierii, jandarmii şi apicultorii, deoarece nu mai puteau deschide geamul de frica albinelor.

„Intervenim la Palatul Culturii, intrarea dinspre Curtea de Apel, cu o autoscară pentru evacuare a două cuiburi. La faţa locului intervine un echipaj de jandarmi împreună cu un apicultor”, arată ISU Prahova.

Un apicultor a fost cel care s-a urcat pe scară pentru a muta cuiburile care se aflau la o înălţime de aproximativ 30 de metri. Primul cuib a fost dat jos în aproape o oră, având aproximativ 40.000 de albine.

„A fost dificil pentru că a fost la înălţime. Şi a trebuit să stau foarte încordat. Era nevoie să fie mutat. Sunt atâtea persoane care trec prin această zonă, era pericol. Sunt persoane care sunt alergice. În primul cuib erau aproape 40.000 de albine. Şi mai e unul”, a declarat, corespondentului Mediafax, Iulian Soare, apicultor, care încearcă să coboare şi cel de-al doilea cuib.

Oamenii din zonă spun că şi anul trecut albinele şi-au ales clădirea Palatului Culturii drept casă.

„Au fost şi anul trecut. Le-au dezafectat cuibul şi s-au întors iar. E pericol. Sunt oameni alergici la înţepătura de albine”, a declarat un localnic.

Potrivit apicultorilor, cele două cuiburi vor fi mutate în afara oraşului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici