Ambasadorul Malghinov: Diplomaţii ruşi care au refuzat sâmbătă etilotestul nu încălcaseră nicio lege

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, a declarat că diplomaţii ruşi legitimaţi sâmbătă seară la Snagov care au refuzat cererea poliţiştilor români pentru efectuarea etilotestului nu încălcaseră nicio lege şi nu se aflau la volanul maşinii.

174 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Malghinov: Diplomaţii ruşi care au refuzat sâmbătă etilotestul nu încălcaseră nicio lege

Oleg Malghinov (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Cazul de sâmbătă a fost diferit. Nu a fost nicio încălcare a legii. A fost vorba de doi diplomaţi care erau în Snagov şi au fost abordaţi de poliţie seara, lângă un magazin, şi le-au cerut să se identifice. Unul dintre diplomaţi avea la el actele de identitate, celălalt le avea la reşedinţa sa din interiorul clădirii ambasadei. Au mers şi au adus actul de identitate", a relatat ambasadorul rus în conferinţa de presă de la sediul Ambasadei.

El a arătat că nu a fost formulată nicio plângere din partea poliţiştilor români, iar diplomaţii ruşi au refuzat să facă etilotestul deoarece le interzice procedura, având în vedere că asta înseamnă că renunţă la imunitatea diplomatică.

"Au fost întrebaţi dacă vor să facă testul etilotest, ei au zis că nu pentru că este interzis şi asta a fost tot. Nu a fost nicio plângere că era orice fel de încălcare a legii, nu erau în maşină, erau lângă un magazin", a mai spus oficialul rus.

Un diplomat rus, secretar III al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, este cercetat de autorităţile române ca urmare a faptului că a refuzat să sufle în alcooltest după ce a fost oprit, la Snagov, de un filtru al Poliţiei Rutiere, au informat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Aflat la bordul unui autoturism cu număr de corp diplomatic, Alexey Bulanov a fost oprit sâmbătă seară la Snagov.

Bărbatul a refuzat atât să sufle în alcooltest cât şi să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, aşa cum cere legea în cazul în care conducătorul auto refuză suflatul în "fiolă".

Poliţia Rutieră a anunţat Parchetul Buftea care, având în vedere că Bulanov este diplomat, a trimis dosarul la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, care, la rândul său urmează să sesizeze Ministerul Afacerilor Externe.

Duminică, un angajat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, respectiv secretarul I, a accidentat grav o studentă de 19 ani, pe o trecere de pietoni, fata fiind internată în spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici