Anchetă a DNA la Consiliul Concurenţei. Verificările, urmare a denunţului fostei şefe AEP

Procurorii DNA Ploieşti au demarat o anchetă la Consiliul Concurenţei, ca urmare a unui denunţ făcut de Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei. Anchetatorii au făcut percheziţii la consiliu, au precizat surse judiciare.

1344 afișări
Imaginea articolului Anchetă a DNA la Consiliul Concurenţei. Verificările, urmare a denunţului fostei şefe AEP

Anchetă a DNA la Consiliul Concurenţei. Verificările, urmare a denunţului fostei şefe AEP - surse

Pe 16 mai, procurorii DNA Ploieşti au făcut percheziţii la Consiliul Concurenţei într-un dosar în care este începută urmărirea penală faţă de fapte, fiind investigate infracţiuni de corupţie, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Percheziţiile ar fi fost făcute ca urmare a unui denunţ formulat de Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanentă (AEP), după ce a fost arestată, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Denunţul ar viza verificările demarate de Consiliul Concurenţei în legătură cu o licitaţie câştigată de Teamnet şi Siveco în anul 2008, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, cauza fiind una complexă.

În ceea ce priveşte firma Siveco, Ana Maria Pătru, fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a acuzat, zilele trecute, într-o scrisoare adresată parlamentarilor, că există o legătură între Irina Socol, fostul director al societăţii, şi Serviciul Român de Informaţii.

”Ar fi util de lămurit dacă nu cumva, conform legii 14 din 1992, există sau exista până de curând un interes la nivelul anumitor instituţii pentru ca această firmă să se ocupe de acest proces esenţial în demoraţie (n.r: alegeri). Dacă acest lucru nu poate fi determinat de actuala Comisie, poate ar fi util un demers parlamentar separate în acest sens. Intuiţia şi relaţia de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul Comisie de Control parlamentar SRI, pentru că există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a Serviciului Român de Informaţii”, a scris, luni, Ana Maria Pătru comisiei parlamentare care e ocupă de organizarea alegerilor din 2009.

„În contextul actual, consider că nici prietenia mea, pornită la iniţiativa Irinel Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei acţiuni operative”, a mai scris Pătru.

Precizările referitoare la Irina Socol au fost făcute în contextul în care fosta şefă a SIVECO este denunţătorul din dosarul în care Pătru este judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în 2008, când era vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) ar fi cerut, iar în 2009 ar fi primit, 210.000 euro de la reprezentanţii unei firme, reprezentând contravaloarea unui imobil din Bucureşti, în schimb urmând să susţină derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de firma respectivă cu AEP. DNA susţine că în anul 2011 ar fi pretins de la aceeaşi firmă contravaloarea unei maşini Land Rover, primind 15.000 euro "în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici