Anchetă a Poliţiei, după decesul unei tinere care a născut în urmă cu trei săptămâni prin cezariană

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Buzău au început, marţi, o anchetă după ce o tânără de 18 ani, din localitatea Pogoanele, a murit la Spitalul Judeţean Buzău la trei săptămâni după ce a născut prin cezariană în Maternitatea Buzău.

259 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei, după decesul unei tinere care a născut în urmă cu trei săptămâni prin cezariană

Anchetă a Poliţiei, după decesul unei tinere care a născut în urmă cu trei săptămâni prin cezariană (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu, marţi, la sediul Poliţiei, a fost depusă o sesizare privind decesul unei tinere de 18 ani, din localitatea Pogoanele, care a murit la Spitalul Judeţean Buzău, sesizarea fiind depusă de către concubinul tinerei.

Cercetările poliţiştilor vor fi continuate în funcţie de concluziile necrospiei care va fi făcută în cursul acestei săptămâni.

Rudele tinerei de 18 ani povestesc că aceasta a născut la începutul lunii aprilie, prin cezariană, în Maternitatea Buzău, un băiat sănătos. După câteva zile, fata a fost externată, deşi, susţin rudele, operaţia de cezariană îi supura.

"A fost internată pentru naştere pe 7 aprilie, a născut pe 10 aprilie, a fost operată, a fost dusă în salon, apoi întoarsă în sala de naştere că nu a fost cusută suficient, sângera operaţia, a fost bine apoi, a fost externată, totul în regulă, a venit acasă, a alăptat copilul, dar era palidă, asta am observat. Pe 30 aprilie a chemat salvarea pentru că avea sângerări nazale, au dus-o la spital, a intrat în comă şi sâmbătă a murit", a declarat cumnata tinerei decedate.

La rândul său, concubinul fetei povesteşte că, după naştere, tânăra nu a dat semne de boală, alăpta copilul şi nu avea o stare de rău până în ziua când, din cauza unor sângerări, a fost luată cu salvarea şi dusă la Spitalul Judeţean Buzău.

"Eram la Bucureşti când am aflat, am vorbit cu ea la telefon şi nu avea nimic, era conştientă, după ora 9.00 nu ne-a mai răspuns la telefon, am crezut că se odihneşte, sâmbătă am ajuns la ea şi am găsit-o inconştientă. Cred că medicii de la Spitalul Judeţean sunt de vină, ea a plecat pe picioarele ei, era conştientă, nu mi-a spus că ar avea o problemă. Trebuia să facem nuntă şi botez în iulie, iar acum mă pregătesc s-o înmormântez", a declarat concubinul tinerei moarte.

Marţi, rudele tinerei de 18 ani ani au depus plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor, acuzându-i pe medicii care au avut-o în grijă că nu au făcut acest lucru cum trebuie.

"Trupul tinerei a fost adus la SML, aşteptăm rezultatele anatomo-patologice, apoi vă vom da mai multe detalii despre acest caz", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici