Video Anchetă despre sutele de milioane de euro risipite de spitalele româneşti, duminică, la "România te iubesc" - VIDEO

O anchetă despre managementul defectuos din spitalele româneşti, unde, numai în 2012, s-au risipit 200 de milioane de euro, va fi prezentată duminică, de la ora 18.00, în emisiunea "România, te iubesc!", informează Pro TV.

1031 afișări

Risipa pare a fi diagnosticul în ceea ce priveşte unele spitale din România, iar abuzurile în serviciu, contractele preferenţiale, managementul defectuos şi proiectele inutile constituie schema preferată de tratament.

Duminică, într-o nouă ediţie a emisiunii "România, te iubesc!", Rareş Năstase prezintă telespectatorilor Pro TV o anchetă desfăşurată în mai multe spitale din România, pentru a arăta paradoxul care face legea în ele.

"Aceleaşi spitale în care medicii se plâng că nu au fonduri pentru medicamente şi sistează operaţiile au şi investiţii care zac. Există, de asemenea, spitale în care nu există aparatura necesară investigaţiilor şi spitale unde aparatura scumpă zace nefolosită, spitale în care pacienţii sunt trimişi să cumpere medicamente şi spitale care achiziţionează stocuri uriaşe de medicamente în prag de expirare, un favor pentru marii importatori", dezvăluie corespondentul Ştirilor Pro TV Rareş Năstase.

Cifrele nu sunt doar îngrijorătoare, ci au şi multe zerouri în coadă. Potrivit Curţii de Conturi, numai în 2012, 195 de spitale au risipit 200.000.000 de euro. "Inventarul a scos la iveală 400 de echipamente performante, de peste 4.000.000 de euro, care zac şi se umplu de praf. Cu aceşti bani ar putea fi acoperit necesarul de medicamente pe un an în cel puţin cinci spitale municipale", declară Rareş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici