Anchetă epidemiologică în Dolj. Doi dintre copii internaţi la Marie Curie, cu sindrom hemolitic, sunt din Craiova

Direcţia de Sănătate Publică din Dolj a declanşat o anchetă epidemiologică în urma apariţiei a două noi cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, în prezent aceştia fiind internaţi la Marie Curie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

800 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică în Dolj. Doi dintre copii internaţi la Marie Curie, cu sindrom hemolitic, sunt din Craiova

Anchetă epidemiologică în Dolj: Doi copii au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ştefan Popescu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că unul dintre cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic care au fost internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, un băieţel, a ajuns la spitalul din Craiova în urmă cu două săptămâni.

Cel de-al doilea copil din Craiova, o fetiţă, a fost internată în data de 24 septembrie, cu diaree.

"Apoi au apărut manifestările renale şi copiii au fost transferaţi la Bucureşti. Am declanşat o anchetă epidemiologică. Se discută cu părinţii să vedem ce au mâncat, ce au băut", a spus dr. Ştefan Popescu.

Potrivit acestuia, cei doi copii din Dolj cu sindrom hemolitic uremic care au fost internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Capitală provin din familii diferite.

Trei copii cu sindrom hemolitic uremic au fost internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, unul dintre copii prezentând manifestări neurologice în cadrul bolii, potrivit medicului Mihaela Bălgrădean.

Doi dintre copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti sunt din Craiova, în stare gravă, iar unul dintre ei are manifestări neurologice în cadrul bolii.

La începutul acestui an, au fost înregistrate în România, cu precădere în judeţul Argeş, 24 de cazuri de afecţiuni digestive grave la copii, dintre care 19 copii au dezvoltat sindrom Hemolitic-Uremic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici