Andronescu: Bugetul Educaţiei are 2.000 de amendamente

Proiectul Legii bugetului are pentru Educaţie 2.000 de amendamente, 20 dintre ele fiind pentru Academie, restul pentru învăţământ preuniversitar, superior şi cercetare, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei pentru învăţământ a Senatului, Ecaterina Andronescu.

185 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Bugetul Educaţiei are 2.000 de amendamente

Ecaterina Andronescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Bugetul Educaţiei are 2.000 de amendamente, sperăm să găsim o forumulă să le discutăm în bloc. Marea parte se referă la sume alocate şcolilor din colegiile senatorilor şi deputaţilor", a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat că va propune Ministerului Educaţiei Naţionale să preia în bloc aceste amendamente şi să încerce să rezolve cu prioritate capitolele bugetare cu aceste destinaţii.

Andronescu a mai spus că bugetul Cercetării înregistrează o creştere semnificativă, fiind aproape dublu.

"Bugetul Cercetării, unde avem o creştere semnificativă, s-a dublat. În proiectul de buget, dublarea se leagă de faptul că avem în derulare laserul de la Măgurele", a precizat Andronescu.

După discuţiile privind bugetul Educaţiei petnru 2013 va fi analizat bugetul pentru Tineret şi Sport.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, la Educaţie au crescut de patru ori fondurile dedicate prefinanţării proiectelor europene.

De asemenea, sunt acoperiri pentru capitolele care privesc salariilor cadelor didactice şi ale cercetătorilor, a spus Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici