Angajaţii STB care au încercat să iasă pe traseu au fost agresaţi. Ce decizie a luat primarul Nicuşor Dan

Angajaţii care au încercat să iasă pe traseu, în cea de-a treia zi a grevei angajaţilor de la STB, declarată ilegală de instanţă, au fost agresaţi, a anunţat primarul general al Capitalei Nicuşor Dan.

1691 afișări
Imaginea articolului Angajaţii STB care au încercat să iasă pe traseu au fost agresaţi. Ce decizie a luat primarul Nicuşor Dan

Primarul a spus că pentru şoferii şi vatmanii care vor să iasă la muncă şi sunt împiedicaţi de colegii lor a fost înfiinţat un număr de telefon special, care păstrează confidenţialitatea, şi care permite interveţia imediată a poliţiei - 0800800868. El a mai promis ajutor juridic pentru orice personă care se teme de acţiuni viitoare ale sindicatului, despre care a adăugat că este convins „că îşi trăieşte ultimele zile”.

Nicuşor Dan spune că a avut loc o întâlnire a membrilor Adunării Generale a Acţionarilor STB şi a Consiliului de Administraţie al societăţii care au decis măsuri ferme în situaţia de criză din prezent.

Angajaţii care nu respectă hotărârea judecătorească pot face obiectul unui dosar penal, dar şi sancţiuni prevăzute în contractul colectiv de muncă, ca merg până la desfacerea contractului de muncă, a mai spus primarul.

Primarul a spus că valoarea pierderilor înregistrate de companie va fi comunicat de Consiliul de Administraţie, dar a adăugat că STB încaseză zilnic 4 milioane de lei.

Angajaţii STB sunt de trei zile în grevă, solicitând demisia directorului general al societăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici