ANM: Informare de caniculă pentru sudul şi vestul ţării. Vijelii la deal şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de caniculă pentru vestul şi sudul ţării, specialiştii avertizând că în zonele de deal şi munte vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină.

2592 afișări
Imaginea articolului ANM: Informare de caniculă pentru sudul şi vestul ţării. Vijelii la deal şi la munte

ANM: Informare de caniculă pentru sudul şi vestul ţării; vijelii la deal şi la munte

Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă vineri şi sâmbătă.

Potrivit ANM, "în intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în vestul şi în sudul ţării, iar disconfortul termic se va accentua treptat".

Meteorologii avertizează că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, vineri, 1 iulie, local în sud, sud-est şi izolat în celelalte regiuni, iar sâmbătă, 2 iulie, în cea mai mare parte a teritoriului.

Totodată, în zonele de deal şi de munte, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Începând de duminică, 3 iulie, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua şi va cuprinde majoritatea regiunilor, mai transmite ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici