ANM: Temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decât cele normale pentru această perioadă

Temperaturile vor ajunge la 28 de grade Celsius în anumite regiuni, în zilele de marţi şi miercuri, cu 10 grade Celsius mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă, a declarat pentru MEDIAFAX, meteorologul Adrian Boariu.

1412 afișări
Imaginea articolului ANM: Temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decât cele normale pentru această perioadă

ANM: Temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decât cele normale pentru această perioadă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit ANM, marţi vor fi valori maxime de 11- 12 grade Celsius pe litoral, de 28 de grade Celsius în sud-vestul României, iar în Bucureşti vor fi temperaturi chiar şi de 27 de grade Celsius.

"Pentru ziua de miercuri, vremea se va menţine mult mai caldă decât normalul pentru această perioadă, adică vom avea 13 grade Celsius în zona de ţărm a Dunării şi de 28 de grade Celsius în sud-vest şi sudul extrem al ţării", a declarat meteorologul Adrian Boariu pentru MEDIAFAX.

Temperaturile sunt cu 10 grade Celsius peste cele care ar fi normale în această perioadă, a mai spus meteorologul.

"O explicaţie ar fi faptul că dinspre partea de nord a Africii este o circulaţie a aerului din sector predominant sudic, care avansează o masă de aer foarte clad. Influenţa acestei mase de aer foarte cald, combinat cu o perioadă mai lungă de strălucire a soarelui duce la aceste temperaturi ridicate, care nu sunt normale pentru această perioadă", a mai spus Boariu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici