Aproximativ 50 de fani rapidişti cer în faţa ICCJ condamnarea lui Copos în dosarul transferurilor. Copos: Le dau suporterilor gratuit acţiunile - GALERIE FOTO

Aproximativ 50 de fani rapidişti s-au strâns, vineri, la prânz, în faţa sediului ICCJ, unde este programat un nou termen în dosarul transferurilor, şi cer condamnarea la închisoare a acţionarului majoritar al FC Rapid, George Copos, pe care îl consideră vinovat de situaţia actuală a clubului.

1487 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50 de fani rapidişti cer în faţa ICCJ condamnarea lui Copos în dosarul transferurilor. Copos: Le dau suporterilor gratuit acţiunile - GALERIE FOTO

Aproximativ 50 de fani rapidişti cer în faţa ICCJ condamnarea lui Copos în dosarul transferurilor (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, le-a transmis suporterilor care prostestează, vineri, în faţa sediului ICCJ, că le va dona acţiunile pe care le deţine la gruparea giuleşteană, precizând că înţelege suferinţa prin care trec fanii.

"Toate acţiunile le voi da suporterilor gratuit, să cheltuie ei de acum înainte. Ei sunt aici pentru că suferă şi îi înţeleg. Trăim într-un stat de circ. E România un stat de drept? Dacă România e un stat de drept, trebuie să-mi fie mie teamă? Pentru că nu am făcut nicio infracţiune, toate contractele au fost făcute legal şi banii au intrat în contul clubului şi se regăsesc în balanţa contabilă", a declarat Copos, care a sosit la ICCJ cu o maşină a instituţiei.

GALERIE FOTO

Unul dintre suporterii prezenţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a intrat în dialog cu George Copos şi l-a întrebat: "Rapidul ce este în acest stat de drept?" Acţionarul giuleştean i-a răspus că a investit 40 de milioane de euro în club: "Am investit peste 40 de milioane de euro în Rapid. Începând de mâine vă voi da vouă acţiunile gratuit".

Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Dan Teodorescu, a sosit îmbrăcat în uniformă de deţinut şi a arborat un banner cu mesajul: "Te aştept să te iubesc. Colegul din patul de jos".

"Am venit să-l susţin pe domnul Copos la intrare (n.r. - la închisoare), pentru că la ieşire avem timp cinci ani să ne pregătim. Bineînţeles că nu te poţi bucura de necazul unui om, dar trebuia tras un semnal de alarmă pentru că el a reuşit să distrugă un spirit. El trebuie să ştie că mai există dreptate în această ţară şi într-o zi fiecare plăteşte. Acolo unde va ajunge va avea colegi, nu se va plictisi. Noi o să-l ajutăm, suntem generaţia care a tras cu praştia şi pentru noi să arunci cu chiftele nu e foarte dificil. Rapidul poate fi salvat, Rapidul nu va muri nciodată. Nu e importantă liga în care va rămâne Rapidul, important e că va exista întotdeauna. El este singurul vinovat pentru situaţia în care se află clubul, aflat în insolvenţă şi fără licenţă pentru Liga I", a declarat Teodorescu.

Pe trotuarul de vizavi, 15 suporteri urcaţi pe un gard erau îmbrăcaţi în tricouri albe cu câte o literă inscripţionată, formând mesajul: "Copos la puşcărie".

Fanii au adus colivă, au aprins lumânări şi au cântat Veşnica Pomenire. Pe colivă au pus o lumânare cu cifra 5, reprezentând numărul de ani de închisoare la care a fost condamnat Copos de Curtea de Apel

Totodată, fanii au scandat: "George Copos ai dat cu Rapid pe jos şi te vom blestema să te duci la Rahova".

 

Un grup de jandarmi a asigurat ordinea în faţa sediului ICCJ, iar la un moment dat un negociator a venit să discute cu suporterii pentru a-i convinge să înceteze protestul, mai ales că nu era autorizat. După aproximativ 40 de minute, suporterii au părăsit zona sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

Copos a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licenţei.

Următorul termen în dosarul de insolvenţă al FC Rapid deschis la Tribunalul Bucureşti este vineri, dată la care instanţa va confirma sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici