Arad: Peste 44 de tone de banane, destinate unei firme cu activitate suspendată, confiscate

Peste 44 de tone de banane, aduse în ţară joi seară, prin Vama Nădlac, cu două automarfare, au fost confiscate de poliţiştii arădeni, după ce şoferii TIR-urilor au prezentat documente din care reieşea că fructele erau destinate unei firme din Ilfov a cărei activitate este suspendată.

122 afișări
Imaginea articolului Arad: Peste 44 de tone de banane, destinate unei firme cu activitate suspendată, confiscate

Arad: Peste 44 de tone de banane, destinate unei firme cu activitate suspendată, confiscate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Ovidiu Liber, două automarfare au fost oprite pentru control după ce au intrat în ţară prin Vama Nădlac, verificările având loc în cadrul unei acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de mărfuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat în trafic două TIR-uri, în care erau transportate ilicit 44.140 de kilograme de banane. Transportatorii au prezentat documente justificative din care a rezultat că destinatar e o societate comercială din Ilfov. În urma verificărilor, s-a stabilit că societatea respectivă are activitatea suspendată, iar marfa aparţine unei alte firme din Ilfov", a declarat Ovidiu Liber.

Poliţiştii spun că cel care urma să valorifice bananele este un cetăţean turc, care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Cetăţeanul turc a fost sancţionat contravenţional cu 40.000 de lei, iar bananele au fost confiscate, urmând să fie valorificate pentru a constitui venit la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici