Arafat răspunde sindicaliştilor de la Ambulanţă: În ultimii patru ani s-au livrat peste 900 de ambulanţe

În ultimii 4 ani au fost livrate peste 900 de ambulanţe către serviciile din ţară, susţine şeful DSU Raed Arafat, răspunzând liderilor sindicali de la Ambulanţă.

335 afișări
Imaginea articolului Arafat răspunde sindicaliştilor de la Ambulanţă: În ultimii patru ani s-au livrat peste 900 de ambulanţe

Raed Arafat, Facebook

„Dacă am face o comparaţie între perioada 2018-2022, când IGSU a fost desemnat prin lege să fie unitatea care achiziţionează centralizat Ambulanţele şi pentru serviciile de ambulanţă şi pentru SMURD, comparativ cu perioada 2010-2015, când achiziţia s-a făcut la Ministerul Sănătăţii şi pentru SMURD şi pentru Ambulanţă, (...) vedem că după preluarea IGSU numărul ambulanţelor livrate este de 2,4 ori mai mare decât numărul ambulanţelor livrate de Ministerul Sănătăţii în perioada egale, adică 2010-2015, vorbim de 5 ani, 2018-2022, vorbim de fapt de 4 ani, iar IGSU a livrat de fapt cu 238% mai multe ambulanţe serviciilor de ambulanţă”, a spus Raed Arafat.

Acesta susţine că în ultimii patru ani serviciile de ambulanţă au beneficiat de 821 de ambulanţe, din care 375 ambulanţe de urgenţă 4x2, 225 ambulanţe de urgenţă de tip B 4x4, 81 de ambulanţe de tip C şi 20 de ambulanţe de tip A.

„Pe lângă cele 821 de ambulanţe, Primăria municipiului Bucureşti a mai achiziţionat pentru Ambulanţa Bucureşti 106 ambulanţe, deci asta ar însemna că vorbim deja de peste 900 de ambulanţe livrate serviciilor de ambulanţă numai în ultimii patru ani”, a mai spus şeful DSU.

„Să spunem că au fost serviciile de ambulanţă sabotate şi că nu au primit ambulanţe este cel puţin un lucru denigrator şi fals”, a adăugat Arafat.

Blocul Naţional Sindical anunţă, împreună cu Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), că peste 1.000 de sindicalişti vor participa marţi la un miting din Capitală.

Sindicaliştii au acuzat „sabotarea Serviciilor Publice de Ambulanţă (...) prin neimplicare în cursul anului privind încheierea Contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-Cadru pe anii 2018-2022. Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanţe Tip B 4x4 şi 4x2 pentru echipaj medical de urgenţă şi a celor aproximativ 100 de ambulanţe Tip C pentru echipaj medical de urgenţă cu medic, în condiţiile în care, Serviciile Publice de Ambulanţă se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din <dotarea> Serviciilor Publice de Ambulanţă, doar 25% îndeplinesc condiţiile tehnice legale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici