Au fost modernizate cele două secţii de pediatrie ale Institutului Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti anunţă că a fost finalizată modernizarea a două secţii de pediatrie, „reuşindu-se astfel o îmbunătăţire semnificativă a calităţii serviciilor de cazare şi dotarea saloanelor destinate tratamentelor pacienţilor pediatrici cu afecţiuni grave”.

187 afișări
Imaginea articolului Au fost modernizate cele două secţii de pediatrie ale Institutului Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni, Facebook

Mai exact, la Institutul Clinic Fundeni au fost modernizate saloanele şi spaţiile conexe din cele două secţii de pediatrie şi s-a reuşit integrarea în fiecare salon a grupurilor sanitare proprii.

De asemenea, fiecare pat a fost dotat cu console medicale, bare pentru susţinerea echipamentelor, sisteme pentru apelare asistente şi prize pentru conectarea la aer comprimat şi oxigen. Totodată, au fost instalate sisteme de încălzire a apei pentru a reduce impactul problemelor generate de dificultăţile de aprovizionare prin intermediul reţelelor publice.

Managerul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, Prof.Univ.Dr. Anca Coliţă, a declarat că iniţiativa arată generozitate, dragoste şi respect faţă de toţi cei implicaţi în derularea actului medical, dar mai ales faţă de micii pacienţi care au afecţiuni grave.

50% dintre copiii diagnosticaţi cu leucemii acute sau limfoame maligne vin la Fundeni.

Pandemia COVID-19 a scos în evidenţă necesitatea şi obligativitatea asigurării diagnosticului şi tratamentului salvator de viaţă al pacienţilor, indiferent de contextul epidemiologic.

În cadrul Clinicii de Pediatrie din ICF sunt trataţi pacienţi cu afecţiuni cronice din sfera hemato-oncologiei, nefrologiei şi gastroenterologiei pediatrice.

În România sunt diagnosticaţi anual 100-120 de copii cu afecţiuni hemato-oncologice maligne, copii care necesită tratament şi îngrijiri dedicate în secţii înalt specializate.

O parte dintre aceşti copii necesită transplant de celule stem hematopoietice şi terapii personalizate - imunoterapie, terapie CAR-T.

Conform datelor raportate Registrului Naţional de Cancer, în România aproximativ 50% dintre copiii diagnosticaţi anual cu leucemii acute sau limfoame maligne se adresează Institutului Clinic Fundeni atât pentru stabilirea diagnosticului corect şi complet prin utilizarea tehnicilor de laborator performante, cât şi pentru administrarea protocoalelor europene de chimioterapie, efectuarea procedurilor de transplant medular şi a noilor terapii personalizate.

Secţia Pediatrie I a ICF dispune de un număr de 43 de paturi destinate tratamentului pacienţilor cu afecţiuni hematologice maligne (20 paturi) şi a pacienţilor cu talasemie majoră, hemofilie şi alte afecţiuni genetice (23 paturi). Secţia Pediatrie III a ICF dispune de un număr de 26 de paturi şi are în evidenţă 15 pacienţi care efectuează proceduri de dializă continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici