Autorul jafului de anul trecut de la BRD Pitesti, arestat preventiv pentru 29 de zile

Magistraţii Judecătoriei Piteşti au admis propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a bărbatului suspectat că în luna februarie a anului trecut a jefuit o sucursală a BRD din cartierul Trivale din municipiul Piteşti, el contestând decizia privind arestarea.

116 afișări
Imaginea articolului Autorul jafului de anul trecut de la BRD Pitesti, arestat preventiv pentru 29 de zile

Autorul jafului de anul trecut de la BRD Pitesti, arestat preventiv pentru 29 de zile

Piteşteanul în vârstă de 44 de ani, reţinut joi pentru tâlhărie şi două tentative de tâlhărie, fiind acuzat că este autorul jafului comis în 8 februarie 2013 la o sucursală a BRD Piteşti, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Judecătoria Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia privind arestarea a fost emisă joi seară, nu este definitivă şi a fost contestată vineri dimineaţă.

Bărbatul este suspectat că în luna februarie a anului 2013 a jefuit o sucursală BRD din cartierul Trivale din municipiul Piteşti, de unde ar fi luat 17.100 lei, 1.540 de euro şi 200 de dolari.

El este, de asemenea, suspectat de comiterea altor două infracţiuni de tentativă de tâlhărie, ambele comise în luna iunie a acestui an. Astfel, piteşteanul este bănuit că ar fi încercat, prin utilizarea unui pistol de tip air soft, să deposedeze de banii pe care-i avea asupra sa un bărbat, în timp ce acesta se afla în autoturismul personal, staţionat pe o stradă din Piteşti.

Totodată, piteşteanul este suspectat că în aceeaşi lună a intrat într-un magazin situat în cartierul Trivale din Piteşti, unde, prin ameninţarea cu pistol de tip air soft, ar fi solicitat vânzătoarei banii din vânzări. În ambele situaţii tâlhăria nu a fost comisă pentru că, în momentul în care potenţialele victime au ripostat, suspectul s-a speriat şi a fugit.

Ancheta poliţiştilor mai arată că bărbatul ar fi pregătit comiterea unei alte tâlhării, ţinta fiind un oficiu poştal din Piteşti. El urma să folosească un dispozitiv artizanal, confecţionat de el, care însă nu avea explozibil şi care urma să fie folosit pentru a-i ameninţa pe angajaţii oficiului poştal. Poliţiştii au ridicat dispozitivul în vederea cercetărilor.

Jaful armat de la o filială a BRD din cartierul Trivale din Piteşti a avut loc în 8 februarie 2013, când o persoană cu faţa acoperită a pătruns în sediul băncii, spre sfârşitul programului, şi a ameninţat-o cu un pistol pe angajata care număra banii. Ulterior, a furat suma din mâna acesteia, dar şi banii din sertar şi a fugit spre o maşină în care îl aşteptau doi complici, toţi trei plecând apoi cu autoturismul într-o direcţie necunoscută.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe parcursul cercetărilor anchetatorii au stabilit că piteşteanul arestat preventiv este singurul care ar fi comis jaful, astfel încât doar el este cercetat în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici