Avocatul Poporului se mută în Palatul Parlamentului, după ce Victor Ciorbea s-a plâns de condiţiile proaste din actualul sediu

Biroul Permanent al Camerei a aprobat miercuri solicitarea Avocatului Poporului, atribuind instituţiei un spaţiu în Palatul Parlamentului, după ce Victor Ciorbea s-a plâns că sediul în care funcţionează este ''absolut impropriu'', iar cea mai mare parte a mansardei este ocupată de porumbei.

355 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului se mută în Palatul Parlamentului, după ce Victor Ciorbea s-a plâns de condiţiile proaste din actualul sediu

Avocatul Poporului se mută în Palatul Parlamentului, după ce Victor Ciorbea s-a plâns de condiţiile proaste din actualul sediu

''Solicitarea Avocatului Poporului privind aprobarea atriburii unui spaţiu în clădirea Palatului Parlamentului, instituţiei Avocatului Poporului s-a aprobat, parter şi etaj, în B3, aşa cum are şi CCR şi Consiliul Legislativ'', a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Potrivit solicitării transmise de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, actualul sediu al instituţiei din Centrul istoric al Bucureştiului ''este total impropriu'' funcţionării Avocatului Poporului, ''instituţie cu importanţă majoră pentru buna funcţionare a statului de drept, asigurarea şi funcţionarea democraţiei în România''.

''Sediul (…) are o suprafaţă de 873 mp şi include subsol, parter, două etaje şi mansardă. Precizăm că subsolul şi mansarda sunt absolut improprii şi nu pot fi utilizate în condiţiii normale; spre exemplu, la mansardă, temperaturile ajung vara la peste 40 de grade Celsius la umbră, iar în timpul iernii acestea coboară foarte mult, fiind necesară folosirea unor surse de încălzire suplimentare, cum ar fi caloriferele electrice. Totodată, cea mai mare parte a mansardei o reprezintă podul clădirii, care este <<ocupat>> de porumbei'', susţine Victor Ciorbea, potrivit sursei citate.

El mai arată că în scopul obţinerii unor spaţii necesare desfăşurării activităţii, s-a recurs la restrângerea spaţiului acordat audienţelor, s-a desfiinţat biblioteca şi s-a depozitat arhiva instituţiei la subsol, ''unde aerul este irespirabil''.

Avocatul Poporului s-a plâns Parlamentului şi de faptul că adjunctul Avocatului Poporului care coordonează activitatea Mecanismului Naţional de Prevenire ocupă împreună cu unii angajaţi ''o chilie'' situată în curtea interioară ''înconjurată de diverse crâşme''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici