Avram şi Ţerbea, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie

Preşedintele CCA Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, sâmbătă, 24 de ore de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, primul fiind cercetat pentru luare de mită, iar omul de afaceri pentru dare de mită, informează DNA într-un comunicat.

1087 afișări
Imaginea articolului Avram şi Ţerbea, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie

Avram şi Ţerbea, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Potrivit DNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, a rezultat că la data de 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, a primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", se mai arată în comunicat.

"În aceeaşi cauză procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de învinuiţii Nicolae Iacobescu Nicolae şi Vasile-Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Ţerbea Sorin Ioan, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare şi la dare de mită", mai precizează sursa citată.

Avram şi Ţerbea au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca duminică să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă: "Inculpaţilor Avram Vasile şi Ţerbea Sorin Ioan li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile."

Meciul FCM Targu Mureş - Universitatea Cluj, scor 0-2, în etapa a XXXIV-a a Ligii I, a fost arbitrat de Andrei Chivulete, care a fost prezent, sâmbătă, ca martor, la sediul DNA .

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a fost dus, sâmbătă, în jurul orei 14.00, la sediul DNA, după ce procurorii anticorupţie au efectuat în cursul dimineţii o percheziţie la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

La ieşirea din sediul CCA, Vasile Avram a declarat: "Nu ştiu ce se întâmplă, a fost doar o percheziţie, mai multe întrebaţi-i pe domnii procurori".

Procurorii DNA au plecat sâmbătă de la CCA cu şase cutii de documente.

Tot la sediul DNA au ajuns, sâmbătă după-amiază, arbitrul Andrei Chivulete şi preşedintele clubului de fotbal în sală City'us Târgu Mureş, omul de afaceri Sorin Ţerbea, apropiat al echipei de Liga I FCM Târgu Mureş şi membru în Comitetul Executiv al FRF. Andrei Chivulete, fiul fostului arbitru Florin Chivulete, a plecat de la DNA după aproape două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici