BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă - Vaslui: Peste o treime dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă

Peste o treime dintre candidaţii din judeţul Vaslui care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă a acestui an au promovat, rezultatele fiind mai bune decât cele înregistrate în sesiunea similară din 2011, însă mult mai slabe decât la examenul din vară.

388 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă - Vaslui: Peste o treime dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă - Vaslui: Peste o treime dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă (Imagine: Shutterstock)

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este de 34,96 la sută la nivelul judeţului Vaslui, cu aproape patru procente mai mare faţă de sesiunea similară din 2011, atunci când s-a înregistrat o promovabilitate de 31,05 la sută.

Faţă de examenul desfăşurat în prima sesiune a acestui an, promovabilitatea este însă mult mai scăzută, respectiv cu 14 procente mai mică. Practic, dintre cei 1.327 candidaţi prezenţi la una sau mai multe probe de examen 480 au promovat şi au obţinut, în final, medie de trecere.

"Din punctul nostru de vedere, este un procentaj bun pentru o sesiunea de toamnă. Acest aspect se explică prin faptul că, pe de o parte, au absentat destul de mulţi candidaţi din cei înscrişi iniţial pentru această sesiune, iar pe de altă o parte din cei care au susţinut acum examenul au fost elevi buni, dar care au ratat promovarea în vară din cauza unei discipline, în special matematica", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

La sesiunea din toamnă a bacalaureatului au absentat 20 la sută din candidaţii înscrişi, majoritatea renunţând, potrivit opiniei conducerii ISJ Vaslui, deoarece au considerat că nu sunt suficient de pregătiţi pentru a se prezenta la examen.

În vara acestui an, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 49 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici