Bănicioiu: Aducerea în ţară a terapiei fără interferon pentru hepatita C, marea provocare

Aducerea în România, încă din 2015, a terapiei fără interferon pentru tratamentul hepatitei C reprezintă cu adevărat marea provocare, după ce anul trecut s-au introdus 40 de molecule noi, pe o listă care nu a mai fost actualizată de şapte ani, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

1713 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Aducerea în ţară a terapiei fără interferon pentru hepatita C, marea provocare

Bănicioiu: Aducerea în ţară a terapiei fără interferon pentru hepatita C, marea provocare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul a spus, în cadrul unei dezbateri, că tripla terapie pentru bolnavii de hepatită va putea intra în tratament în februarie. "Dar marea provocare o reprezintă aducerea, încă de anul acesta, în România a terapiei fără interferon", a adăugat Bănicioiu, înt-un schimb de replici cu europarlamentarul Cristian Buşoi, fost ministru al Sănătăţii.

"Vă asigur că, în sfârşit, şi Ministerul Sănătăţii şi-a făcut datoria, şi Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi-a făcut datoria. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este pe punctul de finaliza acţiunea, astfel încât, în februarie anul acesta, să avem tripla terapie pentru pacienţi. Este un punct înainte", a mai spus ministrul Sănătăţii, precizând că acest tratament se administrează deja în alte ţări de peste un deceniu.

Tratamentul fără interferon în cazurile de hepatita C, considerat revoluţionar, constă în administrarea unor tablete timp de trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici