Bărbat de 75 de ani, principalul suspect în cazul uciderii şefului Inspecţiei Fiscale Bârlad, arestat

Un bărbat în vârstă de 75 de ani, principalul suspect în cazul uciderii şefului Inspecţiei Fiscale Bârlad, a fost arestat preventiv de Tribunalul Vaslui, el fiind prins după o lună şi jumătate de căutări, acesta declarând anchetatorilor că a înjunghiat victima în legitimă apărare.

399 afișări
Imaginea articolului Bărbat de 75 de ani, principalul suspect în cazul uciderii şefului Inspecţiei Fiscale Bârlad, arestat

Bărbat de 75 de ani, principalul suspect în cazul uciderii şefului Inspecţiei Fiscale Bârlad, arestat (Imagine: mediafax Foto)

Poliţiştii vasluieni au reuşit să-l prindă, după o lună şi jumătate de căutări, pe bărbatul suspectat că l-a înjunghiat mortal, pe stradă, în aprilie, pe şeful Inspecţiei Fiscale de la Administraţia Finanţelor Publice Bârlad, Iulian Avasilinei.

Potrivit anchetatorilor, suspectul este un bărbat recidivist în vârstă de 75 de ani, din municipiul Bârlad, care a declarat poliţiştilor şi procurorilor că l-a înjunghiat pe şeful Inspecţiei Fiscale în legitimă apărare.

Agresorul, Neculai Ifrim, susţine că, în dimineaţă în care a avut loc crima, se afla în faţa blocului în care locuia şeful Inspecţiei Fiscale Bârlad cu scopul de a tăia cu un cuţit verdeţuri pe care să le folosească la prepararea unei ciorbe. La un moment dat, un câine care se afla într-un spaţiu îngrădit din faţa blocului respectiv a început să latre, fapt ce l-a determinat pe Iulian Avasilinei să iasă pe balcon să vadă ce se întâmplă. Întrebat de ce taie acele verdeţuri, bărbatul de 75 de ani i-a arătat un semn obscen şefului Inspecţiei Fiscale, ceea ce l-a determinat pe acesta din urmă să coboare din casă pentru a-i aplica o corecţie. În momentul în care l-a văzut pe Iulian Avasilinei în stradă, bătrânul a început să fugă, fiind însă ajuns din urmă şi lovit cu pumnii. Pentru a scăpa, susţine Neculai Ifrim, a scos cuţitul din buzunar şi l-a înjunghiat în piept pe şeful Inspecţiei Fiscale Bârlad. Ulterior, bătrânul a fugit acasă, unde a povestit soţiei şi unei fiice ceea ce s-a întâmplat.

"În timp, cele două femei au început să povestească la cunoscuţi ceea ce a făcut Neculai Ifrim, astfel încât s-a reuşit prinderea autorului crimei comisă pe 28 aprilie asupra lui Iulian Avasilinei. Bătrânul ne-a predat şi arma crimei, pe care o ascunsese în casă, în interiorul unui perete, el susţinând că a folosit-o în timpul conflictului în legitimă apărare", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Reţinut iniţial pentru 24 de ore, Neculai Ifrim a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pe numele bătrânului, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor calificat, cu reţinerea circumstanţei atenuante a provocării.

Neculai Ifrim a mai fost condamnat în trecut la trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală gravă după ce a bătut o persoană din Bârlad.

Şeful Inspecţiei Fiscale de la Administraţia Finanţelor Publice Bârlad, Iulian Avasilinei, a fost înjunghiat mortal cu un cuţit pe stradă, în aprilie, în urma unui conflict izbucnit din cauza unui câine. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 48 de ani a fost înjunghiat mortal cu un cuţit în zona inimii pe strada care trece prin faţa blocului în care locuia, el fiind găsit de către soţia lui într-o baltă de sânge.

Femeia a povestit procurorului de caz că soţul ei a ieşit pe balconul locuinţei de la etajul întâi după ce a auzit lătrând câinele pe care îl creştea într-un părculeţ din faţa blocului. În urma unui schimb de replici cu un bărbat, Iulian Avasilinei a coborât din bloc şi a mers în parc, fiind înjunghiat în piept. Găsit de către soţie, bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici