Bărbatul din comuna argeşeană Merişani luat de o viitură, găsit mort în râul Argeş

Bărbatul din comuna argeşeană Merişani, dispărut în 29 iulie, în timpul inundaţiilor din judeţul Argeş, a fost găsit mort, sâmbătă după-amiază, în râul Argeş, fiind a doua persoană din Argeş decedată după ce a fost luată de viituri.

374 afișări
Imaginea articolului Bărbatul din comuna argeşeană Merişani luat de o viitură, găsit mort în râul Argeş

Bărbatul din comuna argeşeană Merişani luat de o viitură, găsit mort în râul Argeş (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii au fost anunţaţi, sâmbătă după-amiază, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 că în râul Argeş, pe luciul apei barajului Budeasa, pluteşte trupul unui om.

Cadavrul a fost scos din apă cu ajutorul militarilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, iar poliţiştii l-au identificat ca fiind bărbatul dispărut în timpul inundaţiilor din 29 iulie în comuna Merişani. Bărbatul avea 46 de ani şi a fost luat de o viitură puternică venită pe pârâul Merişani. Deşi l-au văzut când a fost luat de viitură, localnicii nu l-au putut salva.

Bărbatul din Merişani este a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în timpul inundaţiilor care au avut săptămâna aceasta în judeţul Argeş. Un alt bărbat care se afla într-o căruţă a fost luat de o viitură în comuna Vedea. Căruţaşul a fost găsit în aceeaşi zi, iar medicii de la ambulanţă au încercat să-l resusciteze, însă în cele din urmă bărbatul a fost declarat mort.

Alte două persoane au murit după ce au fost luate de viituri în timpul inundaţiilor în judeţul Vâlcea. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, din comuna vâlceană Stroeşti, luat de viiturile venite pe pârâul Aninoasa. Din primele date a reieşit că bătrânul a căzut în apă în data de 28 iulie, în timp ce se afla în apropierea unei punţi care a fost luată de viitură, fiind găsit trei zile mai târziu în comuna Copăceni, la aproximativ şapte kilometri distanţă de locul în care a dispărut.

De asemenea, tot în judeţul Vâlcea, în data de 29 iulie a fost luate de ape un bărbat de 40 de ani, din comuna Stoeneşti. Potrivit Poliţiei Vâlcea, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal de scurgere a apelor pluviale şi în imediata apropiere a DJ 646 A, viitura formată pe canal având adâncimea de aproximativ 80 de centimetri şi lăţimea de aproximativ un metru. El a fost cărat de torent pe canal, pe o distanţă de circa 50 de metri, până în albia pârâului Dobriceni, unde a fost surprins de debitul mare de apă şi purtat în aval pe pârâu.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit două zile mai târziu, pe malul stâng al pârâului Govora, pe raza comunei Mihăeşti, la aproximativ zece kilometri de locul dispariţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici