Video PIROMANUL din Bucureşti, arestat preventiv. Cine este bărbatul care a incendiat opt maşini, în urmă cu o săptămână/ Poliţia: Şi-a recunoscut faptele. Nu e o legătură între el şi proprietarii maşinilor

Bărbatul acuzat că a incendiat, în urmă cu o săptămână, opt maşini, în Bucureşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit Poliţiei Capitalei. Poliţiştii susţin că acesta şi-a recunoscut faptele, nefiind o legătură între el şi proprietarii autoturismelor.

39307 afișări

UPDATE: 

Bărbatul acuzat că a incendiat opt maşini, arestat preventiv

Poliţiştii au reţinut un bărbat de 45 de ani, din Bucureşti, suspectat că, în urmă cu o săptămână, a incendiat opt maşini în Capitală.

Poliţiştii au precizat că acesta şi-a recunoscut faptele, nefiind o legătură între el şi proprietarii autoturismelor incendiate. Pentru depistarea lui, au fost vizionate peste 300 de ore de imagini.

"La această acţiunea au participat 40 de poliţişti judiciari de la Sectorul 1 şi toti poliţiştii de ordine publică din Poliţia Capitalei, căroroa le-au fost transmise toate datele în legătură cu autorul acestor fapte. Nu au fost stabilite toate argumentele pentru care el a incendiat aceste autoturisme. A fost destul de ambiguu în exprimare şi nu există o legătură între el şi proprietarii maşinilor incendiate. Si-a recunoscut toate faptele. Nu a mai săvârşit în trecut astfel de fapte. În decursul celor 6 zile poliţiştii au vizionat peste 300 de ore de imagini. Au fost audiate peste 30 de persoane şi au fost conduse la secţie mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracţiuni. Am beneficiat de ajutorul unor martori care l-au văzut pe autor înainte şi după comiterea faptelor", a declarat şeful Poliţiei Sector 1,comisar şef Ionuţ Dana

Bărbatul are 45 de ani şi este din Bucureşti. 

"Este şofer profesionist, are permisul suspendat. A fost depistat în trafic cu un autoturism cu numere expirate şi are dosar penal. Are copii, nu e căsătorit, probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui şi s-a ajuns la aceste incendieri. E un caz dificil, nu am mai avut astfel de cazur. Nu putem spune că e un piroman aşa cum e el cunoscut în cazuistica noastră. În aceste zile, cetăţenii din Bucureşti nu au fost în pericol. Noi ne-am luat măsuri suplimentare în anumite zone, astfel încât să nu se mai producă astfel de evenimente. Prezintă anumite tulburări de comportament. Credem că este un caz izolat", a mai precizat Ionuţ Dana.

Bărbatul a fost prins la o săptămână de la incendierea autoturismelor. În acest interval, Poliţia Capitalei a cerut sprijinul populaţiei pentru identificarea suspectului.

Poliţia Capitalei a cerut, după cinci zile, sprijinul populaţiei pentru identificarea principalului suspect, furnizând imagini cu acesta. Bărbatul este acuzat de distrugere calificată prin incendiere.

Şeful Poliţiei Sector 1, comisar şef Ionuţ Dana, a declarat, joi, că a durat atât de mult pentru ca imaginile să fie date publicităţii pentru că au fost vizualizate imagini de pe aproximativ 200 de camere de supraveghere.

"A durat 5 zile până cand noi am considerat că este necesar să publicam imaginile deoarece am selectat cele mai multe imagini care prezintă trăsaturile şi fizionomia bărbatului cât şi celelalte elemente de vestimentaţie. Au fost audiaţi si martori care au intrat în contact cu acest bărbat. A fost necesar să vizionăm imagini ridicate de la aproximativ 200 de camere de supraveghere. În paralel cu vizionarea imaginilor, colegii mei de la Sectorul 1 au efectuat foarte multe investigaţii, nu doar în zona comiterii incendiilor, ci în toata zona Sectorului 1 unde credem noi că această persoană, bărbat, s-a deplasat atât înainte cât şi după comiterea faptei", a declarat comisar-şef Ionuţ Dana, şeful Poliţiei Sector 1.

Este vorba despre trei incendii care s-au produs sâmbătă seară, pe 31 martie, în mai puţin de o oră, fiind afectate în total opt maşini. Primul incendiu a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde pompierii au găsit trei maşini care ardeau, un al patrulea autoturism fiind doar afectat de căldura degajată. Imediat, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie destul de mare. O a doua maşină parcată pe această stradă era afectată în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două maşini care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici