Băsescu: Eu cred că e obligatorie audierea doamnei Kovesi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că este necesară audirea Laurei Codruţa Kovesi în dosarul ce îi vizează pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucina Onea şi procurorul Mircea Negulescu, susţinând că există mai multe astfel de exemple de procurori în sistem.

965 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu cred că e obligatorie audierea doamnei Kovesi

Băsescu: Eu cred că e obligatorie audierea doamnei Kovesi

"Răspunsul meu e categoric da (n.r.: Inspecţia Judiciară să asigure protecţia magistratului care instrumentează cazurile Onea şi Negulescu) pentru că Onea şi Negulescu sunt doar doi. Noi avem o pădure de procurori în Parchetele noastre. La Braşov, la Oradea, la Constanţa, sunt zone în care DNA este populat de astfel de procurori, ca să nu vorbim de cei din DNA central care sunt exact ca Onea şi Negulescu. Eu dacă aş fi procuror general aş cere protecţie pentru procurorul care îi investighează pe cei doi, pentru că sunt un sistem bine legat, aveau ţinte, aveau denunţători, chiar dacă erau denunţuri mincinoase împotriva ţintelor. Avem exemplul procuroarei Şega, care ancheta afaceri ale domnului Vântu, care a murit în condiţii dubioase.(...) Este clar că nu există unitate de Parchet, DNA teritorială care să lucreze fără aprobarea şefului DNA. E subordonarea ierahică ce funcţionează în Parchete. Deci ei trebuiau să informeze despre dosare. Nu ştiu în ce măsură informau despre fabrica de probe", a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Fostul preşedinte spune că e necesară audierea Laurei Codruţa Kovesi.

"Eu cred că e obligatorie audierea doamnei Kovesi. Eu l-aş aduce şi pe procurorul şef de la Braşov, ştie el de ce. L-aş aduce să dea nişte explicaţii la Parchetul General. La felul cum i-a înregistrat fostul deputat Cosma cred că sunt atât de proşti încât nu şi-au luat nicio măsură. Dacă ei nu şi-au luat măsuri să-i înregistreze Cosma, la ce să te aştepţi la ei? Ei sunt nişte brute care au fost atât de convinse de puterea lor absolută, încât nu şi-au luat nici un fel de măsuri", a mai spus Băsescu.

Lucian Onea este urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de Mircea pengtru falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici