Bebeluş de două zile cu malformaţii de cord şi nazală, adus de la Oneşti la un spital din Iaşi

O fetiţă în vârstă de două zile, cu o malformaţie de cord şi o malformaţie nazală, a fost adusă, vineri, de la Oneşti, la un spital din Iaşi, cu un elicopter SMURD, micuţa urmând a fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

236 afișări
Imaginea articolului Bebeluş de două zile cu malformaţii de cord şi nazală, adus de la Oneşti la un spital din Iaşi

Bebeluş de două zile cu malformaţii de cord şi nazală, adus de la Oneşti la un spital din Iaşi (Imagine: Arhivas Mediafax Foto/AFP)

Fetiţa a fost transportată, în cursul după-amiezii de vineri, de la Oneşti la Iaşi, cu un elicopter SMURD, într-un incubator special.

Ea prezintă o malformaţie de cord şi o malformaţie nazală, care nu permite comunicarea între fosele nazale, faringe şi cavitatea bucală.

Copilul a fost adus la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, unde medicii au început investigaţii amănunţite.

"Transportul cu elicopterul a decurs în condiţii normale. Fetiţa a fost internată în Secţia de chirurgie a Spitalului «Sfânta Maria»", a declarat şeful UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu.

După primele investigaţii, medicii spitalului ieşean vor stabili când vor face intervenţia chrurgicală în cazul fetiţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici