Bebeluş în stare gravă, după ce a fost uitat de o asistentă în incubator - VIDEO

Un bebeluş de câteva zile a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, cu arsuri grave, după ce o asistentă de la Maternitea "Bucur" din Capitală, unde s-a născut micuţul, l-a uitat în incubator, iar părinţii acestuia spun că sunt decişi să dea în judecată cadrele medicale.

105 afișări
Imaginea articolului Bebeluş în stare gravă, după ce a fost uitat de o asistentă în incubator - VIDEO

Bebeluş în stare gravă, după ce a fost uitat de o asistentă în incubator (Imagine: Mediafax Foto)

Copilul s-a născut în 11 noiembrie, la termen, la Maternitatea "Bucur", iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost dus la incubator pentru că a făcut icter.

Mama bebeluşului, A.D, spune că sâmbătă dimineaţă a mers să îl alăpteze şi a constatat că micuţul nu mai era. Femeia afirmă că i s-a spus că bebeluşul a fost transferat la alt spital pentru că a fost uitat în incubator şi că i s-a motivat că asistenta a trebuit să asiste la multe naşteri cu probleme.

Potrivit medicilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde a fost dus bebeluşul, starea acestuia este extrem de gravă.

"Bebeluşul are arsuri profunde, de contact, pe 20 la sută din suprafaţa corpului, starea lui fiind extrem de gravă. Are arsuri pe extremitatea cefalică, respectiv pe cap şi pe gât, pe mâna şi piciorul stâng şi pe partea laterală stângă a toracelui", a declarat medicul Georgiana Constantinescu de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Părinţii bebeluşului sunt decişi să dea în judecată cadrele medicale pentru neglijenţă şi spun că vor depune plângere la Ordinul Asistenţilor Medicali şi la Colegiul Medicilor Bucureşti.

Profesor dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sfântul Ioan", instituţie în subordinea căreia se află Maternitatea Bucur, a declarat pentru MEDIAFAX că a dispus o anchetă în acest caz.

El a precizat că vineri noaptea, când a avut loc incidentul, erau de serviciu trei asistente şi un medic.

"O asistentă răspundea direct de sugar. Este o neglijenţă foarte mare. Vom da cele mai aspre sancţiuni, mergând până la desfacerea contractului de muncă", a spus Ciocâlteu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici