Becali: Îi mulţumesc domnului judecător Pistol, pentru decizia de achitare din cazul Valiza

George Becali i-a adresat mulţumiri repetate judecătorului instanţei supreme Ştefan Pistol, care a făcut parte din completul dosarului Valiza şi din cel privind sechestrarea hoţilor limuzinei omului de afaceri şi care se află acum şi în cel al procesului legat de schimbul de terenuri cu MApN.

680 afișări
Imaginea articolului Becali: Îi mulţumesc domnului judecător Pistol, pentru decizia de achitare din cazul Valiza

Gigi Becali (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"Îi mulţumesc onoratului domn judecător Pistol, pentru decizia din Valiza. (...) Am avut noroc că am avut un astfel de judecător în aceste dosare, un judecător pe care Kovesi (procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi - n.r.) nu a putut pune presiune. Vă mulţumesc, domnule judecător Pistol", a spus Becali, luni, în ultimul său cuvânt în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Omul de afaceri a mai arătat, în declaraţia sa finală din procesul privind schimbul de terenuri, că nu este "logic" ca un om care face donaţii de "aproximativ 30 de milioane de euro" să se ocupe cu afaceri ilegale ce implică sume de "600.000" de dolari.

Becali a reamintit astfel donaţiile sale principale către biserici, spitale sau alte instituţii, arătând că nu a căutat niciodată să păgubească statul român. Finanţatorul Stelei a mai spus că acuzaţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt "mincinoase" şi că niciuna dintre faptele prezentate de procuror în rechizitoriu nu au corespondent în realitate, cerând astfel să fie achitat.

ICCJ a finalizat, luni, dezbaterile în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN), în care omul de afaceri este judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul ministru Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, şi generalul Dumitru Cioflină, şi a amânat pronunţarea pentru 17 mai.

Procurorul DNA a cerut pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflină, Victor şi Ioana Babiuc, precum şi obligarea acestora la plată în solidar a peste 800.000 de dolari, în cazul schimbului de terenuri. Procurorul a reiterat acuzaţiile din rechizitoriu aduse fiecăruia dintre inculpaţi, arătând că toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovăţia acestora şi conturează acuzaţiile aduse de anchetatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici