Becali: Sper să mă elibereze CEDO pentru tratament. Când vine noul preşedinte, mă graţiază

Gigi Becali a declarat, marţi, că speră într-o decizie a CEDO prin care să îi fie permis să meargă la tratament, el susţinând că se vindecă mai greu, "cam în doi-trei ani, până la 1 decembrie, când vine noul preşedinte" şi îl graţiază, dacă "nu se ambiţionează şi tata Băse şi buf".

847 afișări
Imaginea articolului Becali: Sper să mă elibereze CEDO pentru tratament. Când vine noul preşedinte, mă graţiază

Becali: Sper să mă elibereze CEDO pentru tratament. Când vine noul preşedinte, mă graţiază (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

George Becali le-a declarat jurnaliştilor, marţi dimineaţă, la revenirea la Penitenciarul Poarta Albă, că speră să fie liber după un an şi jumătate de închisoare, urmând să depună o contestaţie la executare în dosarul Valiza deoarece fapta pentru care a fost condamnat s-a dezincriminat, conform noului cod penal.

"Dacă s-a dezincriminat, mă duc, fac contestaţie la executare în dosarul Valiza, se constată că s-a dezincriminat, se descontopesc faptele. A luat şase luni la contopire. Cade Valiza, cad şi cele şase luni, rămâne Becali cu trei ani. Mai muncesc două, trei luni - scădere, mai scriu încă o carte de religie şi încă una de sport şi scad din doi ani încă şase luni şi rămân cu un an jumătate. Şi ies peste şase luni şi cu asta basta”, a declarat Georghe Becali.

El a spus că este posibil chiar să iasă şi mai repede, în urma unei decizii a CEDO, bazată pe un articol potrivit căruia persoanele grav bolnave şi care nu pot fi tratate în reţeaua penitenciarelor trebuie lăsate să se trateze în libertate.

"Peste două săptămâni face Dumnezeu un semn spre mine şi mă eliberează de la CEDO, pe regim de urgenţă. Că nici avocaţii habar n-au. E un articol, numărul trei mi se pare, că nu poţi să ţii omul bolnav grav în puşcărie. Că eu am certificat medical. Nu se poate vindeca omul în puşcărie, obligă statul român să ia măsuri. Adică i-a încălcat dreptul ăsta şi să se repare. Procurorul general, ministrul de Justiţie, face demersuri la Curtea Supremă, să repare. Şi spune «Daţi-l afară din puşcărie, să se vindece şi după aia să vină înapoi». Şi eu mă vindec mai greu... cam în doi, trei ani. Mă vindec până la 1 decembrie, când vine noul preşedinte şi pac, Becali graţiere. Dar cine ştie. Poate se ambiţionează şi tata Băse, şi buf”, a mai spus finanţatorul Stelei.

Gigi Becali s-a întors marţi dimineaţă, la Penitenciarul Poarta Albă, după permisia de 24 de ore, el declarând la intrarea în unitatea de detenţie că a fost acasă, şi-a liniştit familia că este sănătos, nu este "chelios, bătrân sau slăbit".

Becali a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă în jurul orei 8.30, cu o jumătate de oră înainte de expirarea permisiei de 24 de ore, iar înainte de a intra în unitatea de detenţie a făcut declaraţii presei.

El le-a spus jurnaliştilor că acum, după ce şi-a liniştit familia, care a văzut că este bine, se întoarce liniştit. Becali a precizat că trebuia să primească această permisie de mult timp, pentru că aşa spune legea.

"Am fost acasă şi mi-am liniştit familia. M-au văzut fetele, sunt sănătos, nu sunt chelios, nu sun bătrân, nu sunt slăbit, nu sunt cu gâtul rupt. M-au văzut, tata e puternic, clar, la reverede! Am plecat dimineaţă, ne-am pupat, am venit şi gata. De ce nu trebuia să facă chestiunea asta după trei luni de puşcărie. Era totul normal ... că e legea. Băi, Becali, ia ia-ţi tu acum o zi, după cele trei luni, du-te acasă. După şase luni, după încă două luni, mai ia încă trei zile şi când se împlinea anul, să fie 30 de zile cum spune legea, că aşa e legea. Cât ţi-am dat, ţi-am dat două, ţi-am dat 17 până acuma, mai dăm şi încă trei şi mai dăm şi încă zece în luna mai, acuma, şi făceam 30. Da' aşa e legea, nu iau eu, nu cerşesc eu, legea ţării mele mi-o dă. Şi nu mai chinuiai familia mea, nu mai chinuiai mama mea", a spus Gigi Becali.

Finanţatorul Stelei a mai spus că nu s-a plâns de condiţii grele din penitenciar, pentru că el nu am avut condiţii grele, dar a subliniat că, potrivit legii, trebuia să primească permise după trei luni de detenţie.

Întrebat de ce nu mai poartă gulerul cervical, Becali a spus că l-a dat jos când a ieşit din penitenciar, pentru că nu a vrut să apară în faţa ţării ca un "Becali găină", ci ca "un leu". El a precizat că are hernie cervicală şi nu poate să spună nimeni contrariul, iar pentru această boală trebuie să se opereze.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici