Video Blaga concediază peste 1.800 de angajaţi din minister şi prefecturi, urmează poliţia şi jandarmeria

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat, miercuri, reducerea a 1.670 de posturi, dintre care 1.332 ocupate, din aparatul central al ministerului, precum şi eliminarea a 491 posturi ocupate din prefecturi, precizând că vor urma reduceri şi în poliţie şi în jandarmerie.

105 afișări

Blaga a arătat că, prin hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern, a fost redus cu 57% numărul total de posturi din aparatul central al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), de la 2.919 la 1.249, dintre care 150 reprezintă funcţii de conducere. Numărul acestora din urmă va ajunge astfel de la 280 la 130 funcţii, reprezentând o reducere de 54%.

Potrivit ministrului, a fost eliminat şi sporul de 0,25% la salariu pentru aproximativ 3.671 angajaţi din aparatul central al ministerului.

În urma acestor reduceri de personal, economiile realizate vor fi de 7,764 milioane lei numai în cadrul aparatului central al MAI.

Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie nu vor mai face parte din aparatul central al MAI, fiind reorganizate ca structuri subordonate, iar Direcţia de Audit a fost separată de Direcţia de Control.

În cadrul prefecturilor, reducerea posturilor va fi de 22%, respectiv 491 de persoane, din 2.270 posturi ocupate urmând să rămână doar 1.779.

Blaga a mai arătat că numărul structurilor aparatului central al MAI se reduce de la 22 la 20, iar Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vor fi reorganizate la nivel de direcţii în MAI.

Reînfiinţarea acestora ca direcţii în MAI le va permite accesarea fondurilor europene şi va permite României să ia parte la programul de eliminare a a vizelor pentru SUA, a susţinut Blaga.

Direcţiile pentru relaţia cu instituţiile prefectului şi Direcţia pentru servicii publice deconcentrate au fost comasate, iar în noua structură a MAI a fost înfiinţată Direcţia generală pentru relaţia cu comunităţile locale, care va avea în componenţă fostele direcţii pentru administraţie publică locală şi Direcţia pentru dezvoltare locală.

Blaga a precizat că are avizul CSAT pentru reducerea posturilor, iar restructurarea va continua cu Poliţia, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul de aviaţie, Jandarmeria şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici