Boc: Guvernul fie va plăti salarii şi pensii reduse, fie va sista plăţile din decembrie

Guvernul va adopta scrisoarea de intenţie cu FMI în şedinţa de miercuri, interval în care va continua discuţiile cu sindicatele, patronatele şi partidele politice, dar alternativa este plata unor salarii şi pensii scăzute sau sistarea acestor plăţi din luna decembrie, a declarat premierul Emil Boc.

40 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul fie va plăti salarii şi pensii reduse, fie va sista plăţile din decembrie

Boc: Guvernul fie va plăti salarii şi pensii reduse, fie va sista plăţile din decembrie

"Dialogul social nu se va opri niciodată, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intenţie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea răspunderii, interval în care vom continua discuţiile cu sindicatele, patronatele, partidele. În esenţă însă, ori majorăm taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este să plătim salarii şi pensii mai mici sau din decembrie să nu mai plătim deloc", a spus Boc, înaintea discuţiei cu sindicatele.

Surse guvernamentale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Executivul intenţionează să adopte în şedinţa de săptămâna viitoare scrisoarea de intenţie convenită cu FMI, după noi discuţii în Coaliţie şi cu sindicatele şi patronatele, dar fără să renunţe la diminuarea salariilor şi pensiilor, au declarat miercuri MEDIAFAX surse guvernamentale.

Liderii confederaţiilor sindicale se întâlnesc, joi, cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru a discuta despre măsurile cuprinse în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici